19 / 04 / 2024

yeni kat maliki kanunu

yeni kat maliki kanunu

Kat maliki aidat borcu nu ödemediği takdirde, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılıp, icra takibi yapılabiliyor...

Yeni kat maliki kanunu!

Yeni kat maliki kanunu 2012 yılında yürürlüğe giren Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kat maliki ve kiracının hak ve sorumlulukları yeniden belirleniyor. Buna göre yeni düzenleme konuları aşağıdaki gibidir...

MHR GYO Ataşehir projesinde son dakika! MHR GYO Ataşehir nerede?

MHR GYO Ataşehir projesi kapsamında kat maliki ve arsa sahipleri ile sözleşme imzalamayı sürdürüyor. Peki MHR GYO Ataşehir nerede? İşte ayrıntılar... 

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Spotify yeni sistemini açıkladı: 2 kat daha pahalı olacak!

Spotify uygulamasının yeni bir üyelik modeline hazırlandığı iddia edildi. Spotify kullanıcısı, hesabını iptal etmek istediğinde yeni bir ‘Platinum’ abonelik modeli gönderildiğini açıkladı. Buna göre yeni sistem bireysel plandan 2 kat daha pahalı olacak.

Bu fiyata SUV kalmadı! İşte Volkswagen T-Cross fiyat listesi

Türkiye pazarına yeni katılan Volkswagen T-Cross, uygun fiyata satılan SUV modellerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Dap Yeni Levent'e 82 kat ön talep geldi! 

Dap Yeni Levent projesi megakent İstanbul’un merkezi konumunda, daha önce yapılmayanı yapma vizyonu ile yükseliyor. Projedeki bin konut için 82 kat ön talep geldi...

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Emlak Katılım 3 yeni şube açtı!

Yeni şube açılışlarına hız kesmeden devam eden Emlak Katılım, İstanbul İstoç, İkitelli Metro ve Afyonkarahisar şubelerini hizmete açtı.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

yeni kat maliki kanunu Haberi

yeni kat maliki kanunu


Kat maliki aidat borcu!


Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında tüm apartman sakinlerinin apartman giderlerine ortak olması gerekiyor. Bu giderlerin başında da bildiğimiz gibi apartmanın aidat borcu yer alıyor. Kanunda düzenlenen hükümler çerçevesinde kat maliklerinin ödemesi gereken giderler şöyle belirtiliyor:


Kanunun 20. maddesinde yer alan "Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlüdür." hükmü ortak giderlere katılımı açıklıyor. 


Yukarıdaki maddeye göre kat maliki aidat borcu ödemesini yapma zorunluluğu ise şöyle belirtiliyor:


"Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün...