20 / 04 / 2024

yeni konutlara ilgi

yeni konutlara ilgi

Adana, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı. Markalı konut projelerini, 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verileri yeni konuta olan ilgisindeki artışı ortaya koyuyor.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

Yeni Evim kampanyasına yoğun ilgi! Satış ofisleri ilk günden doldu, telefonlar susmadı!

Orta gelirliler için hayata geçirilen konut kampanyası kapsamında başvurular dün başladı. Yeni Evim kampanyasına yoğun ilgi! Satış ofisleri ilk günden doldu, telefonlar susmadı!

Kendi kendine yeten konutlara pandemi dopingi!

Kendi kendine yeten konutlara ilgi arttı. Yükselen ilgi sebebiyle fiyatların da yukarı yönlü hareket ettiği İstanbul çevresinde yeni bir yaşam alanı kurmak için ortalama 500 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında bir bütçenin ayrılması gerekli. 

Marinaya yakın konutlara ilgi arttı!

Marinalara yakın konutlara ilgi artarak devam ederken, yeni konut projelerinde de tekne bağlama iskeleleri dikkat çekiyor.

Faiz indirimiyle yeni konutlara talep artacak!

Kamu bankaları tarafında ikinci kez uygulanan faiz indirim kararı sonrasında yeni konutların inşaatında hareketlenme bekleniyor. Sektör, faiz indiriminin üretime canlılık katacağını düşünüyor. 

İzmir'de markalı ve yeni konutlara talep çoğalıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugün kaleme aldığı yazısında İzmir'deki konut sektörünü ve fiyatlarını değerlendirdi.

Manavgat'ta 1100 konut bir senede teslim edilecek!

Manavgat'taki orman yangınları sırasında yanan evlerin yerine inşa edilen konutları inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

2021'de müstakil konutlara ilgi arttı!

Yılın ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 88.4 yükselerek 63 bini geçti. Bu dönemde koronavirüs etkisi sebebiyle müstakil konutlar için alınan ruhsat sayısında artış yaşandı. 

Silivri'de müstakil konutlara ilgi arttı!

Yoğun kent hayatından uzaklaşarak izole yaşam tercihlerinin ön plana çıkması Silivri bölgesindeki inşaat projelerine ilgiyi de artırdı...

Yeni konutlara iş yaşam alanları da eklenmeli!

SAV Mimarlık kurucusu mimar Sasan Samadian, koronavirüs salgınının iş ve ev yaşantısını birleştiğini dile getirerek yeni inşa edilecek konutlarda iş için de alanların eklenmesi gerektiğini dile getirdi. 

İzmirli depremzedelerden yeni konutlara ilişkin tepki!

Geçen yıl 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrası felaketin travmasını atlatamayan vatandaşlar yeni yapılacak konutlarla ilgili endişelerini dile getirdi.

Elazığlı depremzedelerden kentsel dönüşüm açıklaması!

Elazığ'da yaşanan depremde evleri yıkılan ve devletin yaptığı yeni konutlara yerleşen depremzedeler yaptıkları açıklamada, "Kentsel dönüşümün sağlığımız ve hayatta kalmamız için büyük bir önemi var" dedi.

yeni konutlara ilgi Haberi

yeni konutlara ilgi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış istatistiklerine göre 2015 yılının Ocak ve Şubat aylarında satılan toplam 181.188 konutun 78.633 adedi ilk satış olarak gerçekleşirken, bu yılın aynı döneminde gerçekleşen 186.259 konut satışının 87,486 tanesini ilk satışlar oluşturdu. Adana, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı. Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verileri de gayrimenkul alıcılarının yeni konuta olan ilgisindeki artışı ortaya koyuyor. Şu anda 78 tanesi Adana'dan olmak üzere çoğunluğu yeni, 4 binin üzerinde markalı konut projesini bir arada sergileyen 3DKonut.com'u bu yılın ilk iki ayında ziyaret eden kullanıcıların oranı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 437 artış gösterdi. Rakamlara göre Türkiye genelinde 2016 yılında, ilk satışlar yani...