19 / 04 / 2024

yeni projeler 2020

yeni projeler 2020

Son yılları zor geçiren gayrimenkul sektörü, faizlerdeki düşüşle 2020'nin ikinci yarısında başlayan toparlanmayı 2020'ye taşımayı umuyor. 2019 yılını yaklaşık 1,3 milyon adetle kapatması beklenen konut satışlarının 2020'de 1,4 milyona ulaşması öngörülüyor...

Konutta stoklar azalıyor, yeni projeler yolda!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, gayrimenkul sektöründe 2018'den bugüne kadar azalan yapı ruhsatı sayısı ve daralan konut stoklarına istinaden geliştiricilerin gelecek sene yeni projeler için hazırlıklarını hızlandıracağını aktardı. İşte Soner Keleş'in yazısı

Atabek Şirketler Grubu yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Atabek Konutları'nın lansmanını gerçekleştiren Atabek Atabek Şirketler Grubu yeni projeler için düğmeye bastı.

TOKİ'den Bursa Kestel'e 251 konutluk yeni proje!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Kestel'de 251 yeni konut inşa edecek.

Akyapı'dan 3 yeni proje geliyor!

Yeni projeler için düğmeye basan Akyapı Limonlu Bahçe Konakları projesini görücüye çıkardı. 2 yeni proje daha hayata geçirecek olan Akyapı, 1 milyar 750 milyon liralık yatırım yapacak.

TOKİ'den Çankırı Çerkeş'e 165 konutluk yeni proje!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çankırı Çerkeş'te 165 yeni konut ve 1 adet ticaret merkezi hayata geçirecek.

Mustafa Andıç: İnşaat malzemelerine erişilemezse yeni projeler azalacak!

İMKON'un yüksek çimento fiyatlarına karşı başlattığı iş bırakma eylemine İMSİAD'dan destek geldi. İMSİAD'ın Başkanı Mustafa Andıç, “Yeni projeler azalıyor. Bu noktada inşaatı devam edenler malzemeye erişemezlerse yeni projeler iyice azalacak.” dedi.

Mesa Urla ön talep topluyor! Yeni proje!

Yeni projeler için düğmeye basan Mesa, Urla projesi için ön talep sürecini başlattı. Proje Urla Kekliktepe bölgesinde hayata geçirilecek.

TOKİ'den Şahinbey'e 719 yeni konut!

Yeni projeler için düğmeye basan TOKİ, Gaziantep Şahinbey 719 konut ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Yeni konut projeleri tam gaz!

Yeni konut projelerindeki hızlanma dikkatleri çekiyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör önümüzdeki dönemde olumlu beklentileri satın aldı. Ümit ediyoruz ki normalleşmeler devam edecek. Yeni projeler gündeme gelmeye devam edecek" dedi.

MESA Holding yeni projeler için düğmeye bastı!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Vahap Munyar bugünkü köşe yazısında Mesa Holding'in yeni projelerini kaleme aldı. 

Yeni projeler raftan iniyor!

İnşaat sektöründe stoklar tükenmeye başlayınca yeni yatırımlar artmaya başladı. Birçok yeni proje ön talep toplamaya başladı. İşte ön talep toplayan projeler...

TOKİ Kayseri Kocasinan'da 572 yeni konut inşa edecek!

Geçtiğimiz günlerde 1 milyonuncu konutunu teslim eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Şırnak'ta 139 yeni dükkan inşa edecek!

Yeni projeler için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şırnak Merkez'de 139 yeni dükkan inşa edecek.

yeni projeler 2020 Haberi

yeni projeler 2020

Gayrimenkul sektörü 2016 yılından beri kabuk değiştiriyor. 'Sat-Yap' süreci yerini 'Yap-Sat' sürecine bırakıyor. Aynı hedef kitleye üretilen konut stokundaki doygunluğun önümüzdeki birkaç yıl devam etmesi öngörülüyor.

Bu süreçte farklı hedef kitleye yönelik ürün geliştirilebilmek için uygun arsa bulmak kritik öneme sahip. İç pazardaki durgunluktan etkilenmek istemeyen konut geliştiricilerin bir kısmı yurtiçi ve yurtdışı altyapı projelerine yöneldi. Birçok şirket yurtdışında yap-sat ve yüklenici olarak proje geliştiriyor.

HEDEF 1,4 MİLYON

2019'u yaklaşık 1,3 milyon konut satışıyla kapatacak olan sektörde konut satışlarının 2020'de 1,4 milyona ulaşması hedefleniyor. Maliyetlerdeki artışın yeni proje geliştirme iştahını azaltacağına dikkat çekiliyor. Değerli Konut Vergisi de sektörün bir diğer gündem maddesi durumunda bulunuyor. Hasılat paylaşım sözleşmeleriyle iş yapma kültürünün 2020'de çok da geçerli olmayacağına dikkat Çekiliyor. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan...