28 / 03 / 2024

yeni tüketici hakları

yeni tüketici hakları

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014!

Yeni tüketici kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ne getirdi? İşte yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014..

Yeni Tüketici Kanunu bugün yürürlüğe girdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yeni Tüketici Kanunu yayımlanma tarihinden altı ay sonra bugün yürürlüğe girdi. İşte yeni tüketici hakları...

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomide atılacak yeni adımlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadelerine yönelik yeni karar aldı. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte detaylar...

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan tüketici davası ile ilgili olarak yeni gelişme yaşandı. Şirket lehine davanın reddine karar vermiş olduğu, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolunun açık bırakıldığı açıklandı.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Ankara projesiyle ilgili  T.C. Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nde açılan davayla ilgili şirket lehine davanın reddine karar verildi, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolu açık bırakıldı.

Tüketici haklarında yeni dönem başladı!

Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak bunun yanı sıra ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri de iade etmek kolaylaşacak.

Konutta tüketici mağduriyeti önlenecek!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, "Yeni hayata geçecek projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak yeni bir sistemin çatısını oluşturmak adına yasal düzenlemeler için ilgili kurumlara rapor hazırladık" dedi..

ÇATIDER’den Tüketici Hakları Haftası’nda uyarı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 15-21 Mart Tüketici Hakları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada merdiven altı üretimin çatı sektöründe de önemli bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Maketten konut satışında yeni düzenlemeler yürürlükte!

Maketten konut satışında satıcı ve tüketici haklarını koruyan yeni düzenlemeler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte konutta yeni uygulamalar..

Yeni Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olacak.

yeni tüketici hakları Haberi

yeni tüketici hakları

Tüketici Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda Mart'ta yapılan ve 1 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak tüketicinin korunma zırhını arttıran düzenlemeler, bugün yürürlüğe alındı. 

Bugünden itibaren, taksitle alışverişte ödeme güçlüğü çeken üketiciden borcun tamamının istenmesi için tüketicinin sözleşmede yazan borcun onda birini ödememiş olması koşulu aranıyor. 

Tamir ya da yedek parça için serviste kalan ürünler için tüketici tazminat talep edebilecek. Finans kuruluşları, tüketiciye kredi verirken sigorta yaptırma zorunluluğu koyamayacak. 

E-ticaret siteleri ürün ve hizmetlerin sadece satış sürecinden değil, teslimi ve satış sonrası haklarının kullanımından da promosyon, hediye, indirim vaatlerinin tutulup tutulmamasından da sorumlu olacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir...