23 / 04 / 2024

Yeni Yerleşimler Yenilen Şehirler projesi

Yeni Yerleşimler Yenilen Şehirler projesi

Ergün Turan, 2023 hedefleri kapsamında amaçlarının 5.5 milyon insanın ev sahibi yapmak olduğunu vurguladı. Ayrıca emeklilere özel konut projeleri de geliştirdiklerini belirtti.

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini dile getirdi.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Avrupa ülkelerinden İsrail'e Filistin'deki yerleşimleri genişletme politikasına son vermesi çağrısı!

Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere, İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçmesi için çağrı yaptı.

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

TOKİ'den Batman'a yeni yatırım müjdesi!

Batman İli, Hasankeyf İlçesi, Yeni Yerleşim Yeri 1'er Adet Araç Bakım Onarım, ASM-TSM-112 ASHİ, Mezbaha, Taziye Evi, Terminal, Kapalı Pazar Yeri, Düğün Salonu ve Otopark Alanı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimi inşa etme girişimine tepki!

Ürdün, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da 2 binden fazla yeni konut inşa etme ihalesine tepki verdi.

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Yeni Yerleşimler Yenilen Şehirler projesi Haberi

Yeni Yerleşimler Yenilen Şehirler projesi

Dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için yıllardır proje üreten TOKİ, bu yıl sonuna kadar 60 bin vatandaşı ev sahibi yapacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan hedeflerinin, 2023 yılına kadar 5.5 milyon insanı ev sahibi yapmak olduğunu belirterek “2016 yılı için bir diğer hedefimiz, her yöreye farklı mimari, yöresel içerikler taşıyan yatay mimari ile konutlar inşa etmek” dedi.


 Gaziantep Kuzey Şehir Projesi’nin ana teması nedir?


Artık TOKİ sadece konut değil, master planlı büyük yerleşim projeleri hayata geçiriyor. Ülkemizin farklı şehirlerindeki büyük konut alanlarında yürüttüğümüz uygulamalarımızı “Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler Projesi” ile farklı bir safhaya taşıdık. 8,5 milyon metrekarelik alana kurulu 50 bin konutluk üretim alanıyla Gaziantep Kuzey Şehir, söz konusu mega projemizin (Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler Projesi) en büyük uygulama...