26 / 04 / 2024

Yenilebilir enerji kaynakları

Yenilebilir enerji kaynakları

Panasonic, Türkiye’de hedef büyütüyor. Panasonic Ürünleri Grubu Satış Müdürü Koray Yıldız, “Ev kullanıcıları yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağıyla üretimi kendisi yapacak. Bu sistem için çeşitli krediler bulunuyor” dedi.

Gaziantep'te Enerji Verimlilik Kuluçka Merkezi kurulacak!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Yenilebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında, "Enerji Verimlilik Kuluçka Merkezi" kuracaklarını bildirdi...

EKONOVA enerji tasarrufunun yeni adı!

EKONOVA, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. Şimdiye kadar yurt dışında yenilenebilir enerji alanında pek çok özel proje yöneten Kurtuluş Şahan tarafından kurulan EKONOVA, çevre dostu ve tasarruf sağlayan çözümleriyle dikkat çekiyor...

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunu'nda değişiklik yoluna gidiliyor. Ortak kullanım alanlarındaki yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının giderleri ortak olacak. İşte haberin detayları.

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

5 bin metrekareden büyük inşaatlara şok düzenleme!

Gelecek seneden itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareyi aşan yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu sayılacak. 

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

Yeşil faturaya hazır mısınız? Yeni dönem başlıyor!

Enerjide yeni süreç 1 Haziran tarihinden itibaren başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran'dan sonra yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmayı seçebilecek ve yeşil tarifeye geçebilecek.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Yenilenebilir enerjinin kurulu güçteki payı 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi!

Yenilenebilir enerji kaynaklarının 2018'de yüzde 44,7 olan toplam kurulu güçteki payı, 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi.

Yenilenebilir enerjiye nisanda 5 milyar liralık destek!

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santrallere nisanda yaklaşık 5 milyar liralık destek sağlandı.

Kentsel dönüşümde sürdürülebilir kaynaklar kullanılmalı!

Koronavirüs dolayısıyla hijyen açısından suyun önemi bir kez daha anlaşılırken Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kentsel dönüşüm çalışmalarında daha etkin kullanılması gerektiğini ifade etti...

Yenilenebilirde teşvik miktarı 38 milyar lirayı aştı!

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında verilen teşviklerden geçen yıl toplam kurulu gücü 20 bin 921 megavatı bulan 777 santral faydalandı.

Yenilebilir enerji kaynakları Haberi

Yenilebilir enerji kaynakları

Japon elektronik markası Panasonic ilk olarak 1918 yılında üç kişi ile üretime başladı. Neredeyse 100 yıllık bir geçmişe sahip olan marka, artık batarya ve enerji sistemleriyle dikkat çekiyor. Özellikle son zamanlarda enerji alanında birçok yeniliğe imza atan marka, 2015 yılını 8MW ile kapattı. 2016 ilk çeyrek rakamlarına göre Türkiye için 12MW’lık güç tedariki yapacaklarını söyleyen Panasonic Ürünleri Grubu Satış Müdürü Koray Yıldız, enerji pazarının çok hızlı büyüdüğü ve yıl ortasına kadar bu rakamların ortasına çıkacaklarını ifade etti.


YÜZDE 27 FAZLA ÜRETİM

Yıldız, konvansiyonel poly panellerinin piyasadaki panellere göre yüzde 25 daha az yer kapladığını belirtti. Yıldız, “Bu sayede hem sistem maliyeti düşmekte hem de çatı üzerine binen yük azalmaktadır. Poly panellere göre Panasonic HIT panellerimiz yüzde 27 daha fazla enerji üretmektedir....