25 / 04 / 2024

yenileme alanı

yenileme alanı

Yurt Gazetesi'nin haberine göre; İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Beyoğlu'nun yenileme alanlarıyla ilgili olarak aldığı karar, rant lobisinin etkisini bariz bir şekilde ortaya koydu.

Yenileme alanının tespiti!

Yenileme alanının tespiti nasıl ve kimler tarafından yapılıyor? Yenileme alanının tespitinde hangi noktalara dikkat edilmesi gerekiyor? İşte yenileme alanları yönetmeliği kapsamında yer alan yasal hükümler...

Yenileme alanları yönetmeliği!

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği 14 Aralık 2005 tarihinde 26023 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik hükümleri...

Yenileme alanı nedir?

Yenileme alanı ne demek? Bir alan yenileme alanı olarak ilan edilince ne gibi uygulamalar yapılıyor? Yenileme alanlarını kim belirliyor? Yenileme alanı nedir? İşte yenileme alanı uygulamalarına dair merak ettikleriniz...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziantep Şahinbey için son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gaziantep Şahinbey ilçesi Bey ve Eyüpoğlu mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bölge yenileme alanı ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 31856 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bireysel Emeklilik'te yenileme 1 Ocak'ta!

BES’te otomatik yenileme Ocak ayı itibariyle başlıyor. Buna göre; BES’te yer alan çalışanların 2022’de biriktirdiği 60 bin liraya devlet 15 bin lira katkı sağlayacak. 

Süleymaniye yenileme projesine İBB'den dur kararı!

İstanbul’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi yapıların yıkımına sebep olan ve bölgeyi taklit yapılarla inşaat alanı haline getiren yenileme projesi, İBB tarafından durduruldu.

Niğde için kamulaştırma kararı!

Niğde İli, Merkez İlçe Sınırları İçerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile İlan Edilen Yenileme Alanı Kapsamında Bulunan Bazı Taşınmazların Kentsel Yenileme Projesi Kapsamında Niğde Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

Murat Kurum: Saraçoğlu Projesi yenileme ve koruma projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Saraçoğlu Yenileme Projesi, tek bir ağacın bile kesilmeyeceği, Ankara'ya yemyeşil bir yaşam alanı kazandıracak bir koruma, yenileme ve yaşatma projesidir." şeklinde konuştu.

Konya'da yenileme alanı kararı!

Konya İli, Selçuklu ilçesi Şile Mahallesi'ni kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Bursa şantiye alanına döndü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarında Bursa’nın ana arterlerinde asfalt yenileme çalışmalarına hızla devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan mahallelerde yıllar boyunca beklenen hizmetler yerine getiriliyor.

Kayseri'de yenileme alanı kararı!

Kayseri Melikgazi ilçesini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

yenileme alanı Haberi

yenileme alanı

İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Beyoğlu'nun yenileme alanlarıyla ilgili olarak aldığı karar, rant lobisinin etkisini bariz bir şekilde ortaya koydu. Kurulun mayıs ayında, bölgeye otel, apart otel, pansiyon yapılmasını uygun görmeyerek reddettiği plan değişikliğini 3 ay sonra kabul ettiği ortaya çıktı 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin önceki günkü gündemine gelen, 'Beyoğlu, Kentsel Sit Alanı 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı-Plan Notu Değişikliği Teklifi', rant lobisinin kararlar üzerindeki etkisini bariz bir şekilde ortaya koydu. Belediye Meclisi'ne sunulan İmar Komisyonu raporu, İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkla aldığını ortaya koydu. 


KURUL'UN İLK KARARI OLUMSUZ OLDU 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2013 yılı şubat ayında, Bakanlar Kurulu tarafından 'Yenileme Alanı' olarak belirlenen Beyoğlu'ndaki 6 bölgeyi kapsayan planlara, 'plan notu' ilave etti....