26 / 04 / 2024

Yenimahalle imar arşivi

Yenimahalle imar arşivi

Yenimahalle'de imar ve şehircilik arşivi törenle açıldı. Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların ve müteahhitlerin kısa zamanda bilgi ve dokümanlara ulaşması amacıyla sürdürdüğü dijital imar arşivi çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı...

Yenimahalle'de İmar ve Şehircilik arşivi açıldı!

Yıllardır biriktirilmesi nedeniyle yıpranan 30 bin adet dosyayı 140 kişilik bir ekiple tek tek tarayan ve dijital ortama aktaran Yenimahalle Belediyesi, modern imar arşivinin açılışını gerçekleştirdi...

Bulgur Palas'taki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak!

İBB tarafından satın alınan, İstanbul Fatih'te uzun seneler bankaların arşivi olarak kullanılan tarihi Bulgur Palas binasındaki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak.

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Yenimahalle 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından  44095 ada 1 parselde trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişti.

Büyükçekmece İSKİ Tepecik Arıtma Tesisi yolu imar planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, İSKİ Tepecik Arıtma Tesisine Bağlantı Yolu ve Aşağı Kör Deresi Güzergahının bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıda...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 'imar durdurma' kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilmesi planlanan bir dizi uygulamanın bulunduğu projeyle ilgili Pirinç Han, İpek Han ve Bakırcılar Çarşısı bölgesinde, her türlü imar uygulamasının durdurulmasıyla ilgili karar alındı.

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Hanedanın miras talebi İngiliz arşivlerinde!

İngiliz Ulusal Arşivi’nde erişim yasağı kaldırılan 47 belgeye göre, İngilizler 1947 yılına kadar 2. Abdülhamid’in varislerini takibe almış. Hazırlanan istihbarat raporlarında hanedan mensuplarının veraset hakkı için İngiliz makamlarına yaptığı müracaat belgeleri de bulunuyor...

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Ankara Yenimahalle Macun Mahallesi'nde imar plan değişikliği!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen imar plan değişikliği bugünkü 30718 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ankara Yenimahalle'de imar plan değişikliği!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen imar plan değişikliği bugünkü 30703 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ankara Yenimahalle 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü; Kızılırmak - İvedik İsale Hattı Susuz Etabı’na ait 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkardı. 

İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen'den İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi.. 

Yenimahalle imar arşivi Haberi

Yenimahalle imar arşivi

Belediyenin bodrum katında gelişigüzel istiflenen ve yıllardır biriktirilmesi nedeniyle yıpranan 30 bin adet dosyayı 140 kişilik bir ekiple tek tek tarayan ve dijital ortama aktaran belediye, modern imar arşivini çok sayıda inşaat firması çalışanı ve vatandaşların katılımıyla açtı. Açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Gürol Karahisarlıoğlu, meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç katıldı. 


Arşivi konuklara gezdiren Yaşar sistemin işleyişi hakkında bilgi verdi. 

Açılışın ardından konuşma yapan Yaşar, Yenimahalle'nin geleceği açısından önemli bir hizmete imza attıklarını söyledi. Yerel yönelimlerin vatandaşın belgelerine ve kentin kimliğine sahip çıkmakla sorumlu olduğunu kaydeden Yaşar, "Türkiye'de bu gibi hususlara gereken önem verilmiyor. Vatandaşın hakkını koruyacak, mağduriyetini önleyecek çalışmaları yapan belediye sayısı...