27 / 04 / 2024

Yeryüzü Mühendisleri

Yeryüzü Mühendisleri

Mimar ve Mühendisler Grubu, Barcelo Eresin Topkapı Hotel'de 24 Haziran Perşembe günü İnsani Yardım Hizmetlerinde Mühendislik Çalışmaları adı altında bir panel düzenleyecek

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Kanal İstanbul raporu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Gölcük depreminin 22. yıl dönümünde açıklama yaptı. Açıklamada, Kanal İstanbul projesi için, “Deprem riski çok yüksek olan bu kentin Avrupa yakasını ikiye bölmenin yaratacağı açmazlar karar vericiler tarafından göz ardı edilmektedir" denildi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Jeoloji Mühendisleri Odası: Giresun’u sel değil, beton lobisi vurdu!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Giresun’da yaşanan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, şehirlerin doğa kaynaklı afetlere karşı korumasız hale getirildiğini belirtti.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Isparta Belediyesi'ne destek!

Isparta Belediyesi'nin her zaman yanında olacaklarını söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak her zaman yanınızdayız, elimizden gelen desteğe hazırız'' dedi.

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

İnşaat mühendisleri ve mimarlardan yıkım uyarısı!

Beyoğlu'nda kaçak ve ruhsatsız 4 katlı bir binanın çökmesi sonrası uzmanlar yıkım uyarısında bulundu. İnşaat mühendisleri ve mimarlar İstanbul'da birçok binanın yıkım riski olduğunu belirterek yıkımların devam edebileceğini söyledi.

Hatay İnşaat Mühendisleri'nden bilgilendirme semineri!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda üyelere yönelik bilgilendirme seminerleri aralıksız devam ediyor.

Gaziantep'te inşaat mühendisleri depremi konuştu!

Gaziantep'te, İnşaat Mühendisleri Odası deprem konusunda söz sahibi iki profesörü ağırlayarak eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

İnşaat Mühendisleri: Yapı denetimi önemsenmiyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ‘Yapı Denetim Çalıştayı’nda ‘sağlıksız yapı’ sorunlarını konuştu.

Adana İnşaat Mühendisleri Odası, belediyeleri uyardı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, plan iptalleri, imar plan uygulaması iptalleriyle Adana’nın imar sorunlarının henüz çözüme kavuşamadığını bildirdi.

Adana'da İnşaat Mühendisleri Odası yol sorunlarına çözüm getirdi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana'nın sorunları üzerine yürüttüğü çalışmaları kapsamında Adanandaki yol sorunlarını ve çözüm önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendirdi.

Melih Meriç: Sorunların çözümünde STK'ların önemi büyük!

Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun'u makamında ziyaret eden İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olan Şehitkamil ilçesinin sorunları ve çözüm yollarını konuştular.

Geleceğin makine mühendisleri Wilo'da eğitimlere katıldı!

Geleceğin makine mühendisleri Wilo'da eğitimlere katıldı. Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Wilo’da düzenlenen eğitimlere katılarak, sektör ile ilgili temel bilgiler edindi.

Yeryüzü Mühendisleri Haberi

Yeryüzü Mühendisleri




Mimar ve Mühendisler Grubu, dünya çapında faaliyet gösterecek “Yeryüzü Mühendisleri” adı altında yeni bir oluşumun içerinde yerini alıyor.  Mühendislik çalışmalarına ihtiyaç duyulan coğrafyalarda teknik destek ve eğitimini içine alan bu oluşumun temellerini atan Mimar ve Mühendisler Grubu 24 Haziran 2012 Pazar günü, “İnsani Yardım Hizmetlerinde Mühendislik Çalışmaları” başlıklı bir panel düzenleyecek.



Mimar ve Mühendisler Grubu, 24 Haziran Perşembe günü Barcelo Eresin Topkapı Hotel'de düzenleyeceği “İnsani Yardım Hizmetlerinde Mühendislik Çalışmaları” başlıklı panelin konuşmasını MMG Genel Başkanı Avni ÇEBİ yapacak olup, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, İHH Acil Yardım Koordinatörü Dr. Kerem KINIK gibi isimlerde konuşmacılar arasında yerlerini...