28 / 03 / 2024

yeşil bina sertifikası ne demek

yeşil bina sertifikası ne demek

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Enerji Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu: "Bugün çok fazla önemsenmese de yarın konut ve ofis tercihinde vazgeçilemez ve bir numaralı kriter yeşil bina sertifikası olacak" dedi.

Filiz Karaosmanoğlu: Binalar şimdi yeşilleniyor!

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Enerji Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu: "Bugün çok fazla önemsenmese de yarın konut ve ofis tercihinde vazgeçilemez ve bir numaralı kriter yeşil bina sertifikası olacak" dedi.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

GYODER Yeşil Bina Uygulamalarının Faydaları webinarı 9 Şubat'ta!

GYODER Akademi Yeşil Bina Uygulamalarının Faydaları webinarı 9 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Dünya Yeşil Bina Haftası Webinar dizisi ile kutlandı!

Dünya Yeşil Bina Konseyinin Türkiye’deki temsilcisi olarak ÇEDBİK, Dünya Yeşil Bina Haftası'nı hafta boyunca devam eden bir webinar dizisi ile kutladı.

Gittigidiyor'a Yeşil Ofis Sertifikası verildi!

GittiGidiyor, WWF Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı'nı başarıyla tamamladı ve "Yeşil Ofis Sertifikası" almaya hak kazandı.

GYODER'in LEED Yeşil Bina semineri 19 Haziran'da gerçekleştirilecek!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen LEED yeşil bina semineri 19 Haziran'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Dublin'deki dünyanın en büyük yeşil bina konferansı 24-25 Mart'ta!

Dünyanın dünyanın en büyük yeşil bina konferansı olan 2020 GreenBuild Europe 24-25 Mart tarihlerinde Dublin'de gerçekleştirilecek...

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

yeşil bina sertifikası ne demek Haberi

yeşil bina sertifikası ne demek


İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi. Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SUT-D) Başkan Yardımcısı ve Enerji Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu. şu an çevresel yatırım olarak değerlendirilen yeşil binaların yaşam kalitesini artırdığı gibi genel giderleri de ciddi şekilde düşürdüğünü ifade ederek, "Bugün çok fazla önemsenmese de yarın konut ve ofis tercihinde vazgeçilemez bir numaralı kriter yeşil bina sertifikası olacak" dedi. 

Karaosmanoğlu, Yeşil Bina Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, tüm önlemlere karşın her geçen gün kirlenen yerküremizde her sektörün kendi açısından çevreyi korumak için yeni arayışlara girdiğini ifade etti. 

Değişen ve gelişen teknoloji ile yol alan inşaat sektöründe modem dünyanın çevre dostu yeşil binalara eğiliminin arttığını kaydeden Dr. Karaosmanoğlu, şunları söyledi: "Yeşil binalar geleceğin hem üretim, hem de yaşam sürecinde daha az enerji...