26 / 04 / 2024

Yetiştirme yurtları kapanacak mı

Yetiştirme yurtları kapanacak mı

Yetiştirme yurtları, artık tarihe karışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, artık Sevgi ve Çocuk Evleri'nde aile ortamında büyüyecek.

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurt yerleştirme sonuçlarını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Öğrenciler şimdi KYK yurtlarında ne gibi imkanlarla karşılaşacaklarını araştırıyorlar. En merak edilen konulardan biri de yemek ücretlerinin durumu oldu. Peki KYK yurtlarında kahvaltı ücretsiz mi?

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Dündar Yetişener ve Muhammed Maraşlı ortaklığında kuruldu.

İTÜ'den öğrenci yurtlarının kira süresine ilişkin açıklama!

İTÜ Rektörlüğü, bazı öğrenci yurtlarının işletmesinden bir süredir sorumlu olan İTÜ Geliştirme Vakfı iştiraki Arı Kültürel A.Ş.'nin, mevcut yasal düzenlemelerle beraber kira süresi ve sözleşmesi bitmesine karşın İTÜ yurtlarını işgal etme yoluna gittiğine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'nin açılış tarihini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "AKM'yle ilgili 2021'in altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var." dedi.

Sühran Aras gayrimenkulde gerçek lüks uzmanları yetiştiriyor!

Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, yeni yapılan tüm mülkler için kullanılan lüks kavramının giderek içinin boşaldığını söyledi. Aras, Uluslararası standartlarda lüks sayılabilecek gayrimenkuller için gerçek lüks uzmanları yetiştirme programının öncülüğünü yaptı...

Fatih Kıyıcı: Spor yatırımları meyvesini veriyor!

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, kış sporlarında son dönemde alınan başarılardan bahsetti. Kıyıcı, ''2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile başlayan tesisleşme ve sporcu yetiştirme altyapısı meyvelerini vermeye başladı." dedi.

Sapanca'daki KYK yurdu yeni yıla yetişemeyecek!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Sapanca'da inşa ettiği KYK yurdunun yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişemeyeceği açıklandı. 

Denizli'ye yeni sosyal tesis!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pelitlibağ Mahallesi'ndeki eski yetiştirme yurdu bölgesine yeni bir yaşam alanı daha inşa ediyor.

STFA’dan geleceğin inşaat mühendislerine destek!

STFA; özel bir program ile geleceğin inşaat mühendislerine destek veriyor. İnşaat Mühendisi yetiştirme, geliştirme, işe alma ve yerleştirme programı olarak tasarlanan “Future Engineers”a ilk yılında, farklı üniversitelerden 517 öğrenci başvuru yaptı.

Karaman Kisecik için bilirkişi raporu açıklandı!

Maliye hazinesine devredilen arazi köylüler tarafından mera olarak kullanılmaya devam edildi. 50 dönümlük merada büyükbaş hayvan yetiştirme tesisi yapmak isteyen özel bir şirket 2015 yılında Karaman İl Özel İdaresi’ne başvuru yaptı.

Koğuş tipi yetiştirme yurtlarına son!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca koruma altındaki çocukların koğuş tipi yurtlardan ev tipi bakıma geçişini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında, 973 çocuğun kaldığı son 18 yuva ile yetiştirme yurdu da yıl sonuna kadar kapanacak veya dönüştürülecek.

ÇEİS, Liderlik Gelişim Programı ile sektörün liderlerini yetiştiriyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından, çimento sektörüne vizyoner ve nitelikli liderler yetiştirmek amacıyla Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) işbirliğiyle hazırlanan “ÇEİS Liderlik Gelişim Programı” sektörün yöneticilerine kapılarını açtı.

Yenimahalle Hükümet Konağı'nda son viraj!

Yıllarca atıl durumda kalarak madde bağımlılarının meskeni haline gelen ve 2015 yılında Yenimahalle Belediyesi'nin çabaları sonucu yıkılan eski 50'nci Yıl Yetiştirme Yurdu arsasında yapılması planlanan Yenimahalle Hükümet Konağı için geri sayım başladı.

Yetiştirme yurtları kapanacak mı Haberi

Yetiştirme yurtları kapanacak mı


Türkiye'de binlerce kimsesiz çocuğun barındığı ve birçok hikayeye konu olan yetiştirme yurtları, artık tarihe karışıyor. 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, bundan sonra Sevgi ve Çocuk Evleri'nde aile ortamında büyüyecek. 


AA muhabirine açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık olarak yetiştirme yurtlarına yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. 


Eskiden yurtlarda kalan çocukların, koğuş sistemiyle barındığı, tek bir odada 20 ila 40 çocuğun yattığı ve çalıştıkları bir sistem olduğuna işaret eden İslam, "Bununla ilgili genel bir politika değişikliğine gidiyor, bu sistemleri değiştiriyoruz. Önceliği aile yanında bakıma verdik. 55 bin çocuğumuz, ailesinin yanında bakılıyor ve bizden destek alıyor" diye konuştu. 


İslam, koruyucu aile sistemini, daha fazla etkinleştirmek istediklerini vurgulayarak, bu konuda çok ciddi ilerlemelerin olduğunu, şu...