25 / 04 / 2024

Yıldırım dönüşüm süreci

Yıldırım dönüşüm süreci

A Gazete köşe yazarı Mehmet Çetinkaya bugünkü yazısında Bursa Yıldırım'ın kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi. İşte o yazı...

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

19 yıldır kentsel dönüşüm bekliyorlar!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 19 yıl kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan aileler yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor. 

Yıldırım'da 2020 kentsel dönüşüm hedefleri!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 2020’deki kentsel dönüşüm hedeflerini açıkladı ve imar sorununa öncelik verdiğini söyledi.

Yıldırım’a Millet Bahçesi ve dönüşüm müjdesi!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kentsel dönüşümden ulaşımı rahatlatacak yeni yollarla, imar planı düzenlemesinden millet bahçesi inşasıyla, Bursa’da ilk olacak e-belediyecilik hizmetinin 2020 yılı hareketlendireceğini söyledi.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm başarısı!

Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin seçim vaadi olan kentsel dönüşüm projeleri hızla yükseldi. Bölgede 4 buçuk yıl içerisinde 812 konut ve 12 bin metrekare ticari alanı inşa edildi.

Başbakan Yıldırım'dan Mamak kentsel dönüşümüne destek sözü!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Mamak'taki kentsel dönüşümün kısa sürede tamamlanması için gerekli destekleri vereceklerini söyledi...

Cathay Group’un yeni genel müdürü Okan Süha Yıldırım oldu!

Cathay Group’un yeni genel müdürü Okan Süha Yıldırım oldu.  Nivo markasıyla büyük ölçekli karma projeler geliştiren Cathay Group yeni genel müdürünü seçti.

Başbakan Yıldırım: Altın tahviliyle çarklar daha da hızlı dönecek!

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için ön talep dönemi bugün başladı. Başbakan Yıldırım, "Tahvil satışlarıyla vatandaşımız hem kendi kazanacak hem de ekonomisine katkı sunacak. Çarklar daha hızlı dönecek." dedi.

Yıldırım Belediyesi dönüşüm projelerinde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümde gönüllülük ilkesi esasıyla yürüttüğü hak sahiplerini bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Binali Yıldırım'dan kentsel dönüşüm mesajı!

Başbakan Binali Yıldırım Başıbüyük'ün Anadolu Yakasının yıllardan beri bilinen en eski muhitlerinden olduğunu dile getirerek, mahallelilere kentsel dönüşüm mesajı verdi.

Mehmet Özhaseki Yıldırım'daki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Kentte yürütülen ve planlanan kentsel dönüşüm projelerinin, vatandaşlara tüm detaylarıyla anlatıldığı merkezden övgüyle bahseden Bakan Özhaseki, Yıldırım’ın kentsel dönüşümde örnek alınması gerektiğini belirtti

Yıldırım dönüşüm süreci Haberi

Yıldırım dönüşüm süreci

Yıldırım Belediyesi'nin 3 yıllık icraatlarının değerlendirildiği toplantıda Başkan İsmail Hakkı Edebali'yi adeta can kulağıyla dinledik...


Çalışmaları gazetemize en çok yansıyan belediyelerden biri olarak bu dönemi "Yıldırım’ın altın çağı başlıyor" sloganıyla taçlandıran Edebali,  ‘Yeni Yıldırım’ hedefiyle çıktıkları hizmet yolculuğunda kat ettikleri zorlu mesafeleri 1,5 saate sığdırdı.


Peki,önce 3 yıl geriye gidecek olursak...


30 Mart 2014 seçimleri sonrası ilk icraat olarak vatandaşla makam arasındaki kapıları kaldıran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi o dönem de makamında ziyaret etmiştik.


İşte Edebali'nin 2014 Haziran ayında dedikleri:


“Yönetim anlayışımızı iki ana unsura ayırdık.Kentsel dönüşüm bir yana diğer hizmetler öbür yana.”


Kentsel dönüşümle ilgili ayrı bir birim kurduklarını ifade etmişti Başkan 3 yıl önce...


“Bu önemli dönüşüm süreci vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde sürmeli” vurgusu yapmıştı.


Önceki gün ise "69 mahalleyi 5 yıllık planlarla...