24 / 04 / 2024

yıldız parkının eski hali

yıldız parkının eski hali

İşte tarihi parkın dönüşümü... Yıldız Parkı’nı Sultan II. Abdülhamid dönemindeki haline kavuşturma projesinde Osmanlı şelalesiyle gölet yeniden yapıldı. İkinci etap da başlıyor. Hedef: Parkı eski sınırına kadar büyütmek.

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

Beşyıldız Global İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Beşyıldız Global İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultangazi'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Yıldız ve Yunus Emre Yıldız ortaklığında kuruldu.

Yıldız İstanbul Mühendislik İnşaat Emlak Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız İstanbul Mühendislik İnşaat Emlak Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Murat Akın ve Yıldız Akın ortaklığında kuruldu.

Kayı Yıldız Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayı Yıldız Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri’de  400 bin TL sermaye bedeli ile Ali Yıldız tarafından kuruldu.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Zeynep Tandoğan: Emlak sektörü Türk yatırımcılar için yıldız olacak!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, konut satışlarında yaşanan dikkat çekici artışın, emlak sektörünün yabancı ve Türk yatırımcılar için yeniden parlayan yıldız olacağını söyledi.

Kenan Yıldız Otomotiv İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Şirketi kuruldu!

Kenan Yıldız Otomotiv İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Yıldız tarafından kuruldu.

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Özlem Yıldız: Evim yok, kirada oturuyorum!

Katıldığı televizyon programında konuşan Özlem Yıldız, yakın dostu Demet Akalın’ın yaşadığı zorlukları ve kendi evliliğini anlattı. Yıldız, evliyken evini sattığını ve şu anda kirada oturduğunu söyledi.

Altındağ Yıldız Park fiyat 2018!

Altındağ Yıldız Park fiyat 2018 bilgisi haberimizde yer alıyor. Ankara Altındağ'da hayata geçirilen proje 181 daire 7 ticaret alanından oluşuyor.

Kocaeli Yıldız Konutları’ndaki iş yerleri dönüşüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvam Akarca Mahallesi’nde yer alan Yıldız Konutları’nın işyerleri dönüştürecek, yaşam ve spor merkezi haline getirecek.

Ankara Yıldız Şehir Konutları geliyor!

Yıldız Şehir İnşaat Ankara Çankaya'da Lodumu Mahallesi'nde 283 konutluk yeni proje inşa edecek. Proje inşaatı 30 ay içinde tamamlanacak..

Yıldız Anka İnşaat Gıda İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Anka İnşaat Gıda İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Mingü tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

yıldız parkının eski hali Haberi

yıldız parkının eski hali

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen kasım ayında Yıldız Parkı’nın Abdülhamid dönemindeki görünümüne kavuşturulacağını duyurmuştu. Tarihi peyzajda sona gelindi. Tarihçi Nurhan Atasoy’un danışmanlığında yürütülen, çalışmada parktaki Osmanlı dönemi şelalesi yeniden oluşturuldu. Tarihi gölet de aslına uygun olarak tasarlandı. Peyzaj çerçevesinde, çim teras, o dönemin bitki aplikasyonları da yeniden canlandırılıyor. 


BAŞKAN TOPBAŞ TANITACAK 


İkinci etap çalışmalarda ise Boğaz Köprüsü yapılırken şantiye alanı olarak kullanılan 70 dönümlük arazinin Yıldız Parkı’na katılması yer alıyor. Böylece park 500 dönümle Abdülhamid dönemi sınırlarına ulaşacak. İBB Başkanı Kadir Topbaş, parkın açılışını tanıtım töreniyle gerçekleştirecek. 


400 YILLIK TARİH CANLANACAK


1600’lü yıllarda Kazancıoğlu Bahçesi adını taşıyan alan, padişah IV. Murat tarafından alınıp kızına hediye edildi. 1877’den itibaren genişletilmesine geçilen Yıldız Sarayı’nın dış koruluğu olan yeşillik, 1940’tan sonra Yıldız Parkı olarak...