19 / 04 / 2024

yıllık gelir vergisi beyannamesi 2019

yıllık gelir vergisi beyannamesi 2019

Gelir İdaresi Başkanlığınca, 1 Nisan 2019'dan itibaren verilmesi gereken bazı vergi beyannamelerinin verilme sürelerinin son günü ödeme süresinin sonuna kadar uzatıldı...

Yıllık gelir vergisi beyannamesi için son gün 1 Nisan!

2018 yılında sahip oldukları gayrimenkulleri de kiraya verenler veya elden çıkartanların Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verilme süreleri 1 Nisan 2019 tarihine kadar uzatıldı. 

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

Yıllık ev vergisi ne kadar 2021?

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri başladı. Peki yıllık ev vergisi ne kadar 2021? İşte tüm merak edilenler...

Gelir vergisi beyannamesi verme süresi için son gün yarın!

Mükelleflerin 2019 yılında elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini yarın gün sonuna kadar vermesi gerekiyor.

2020 kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin ödeme süresini uzattı. Peki kira gelir vergisi nasıl hesaplanır, yöntemi nedir? İşte merak edilen detaylar...

2020 kira gelir vergisi hesaplama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 30 Nisan gün sonuna kadar uzattı. Peki kira gelir beyannamesi nasıl hesaplanır, nasıl verilir?

Gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süresi uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart'ta dolacak yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 30 Nisan gün sonuna kadar uzatma kararı aldı.

Gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi 31 Mart'ta dolacak!

Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin 31 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor.

Kanal İstanbul'un yıllık geliri ne kadar olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'dan yıllık ne kadar gelir elde edileceğini açıkladı. İşte Kanal İstanbul'un yıllık geliri...

Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllık 6 milyon kira ödüyor!

Geçmiş 5 yıllık gelir-gider tablosu hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin çeşitli kalemlere yıllık 6 milyon lira kira ödendiğini açıkladı.

yıllık gelir vergisi beyannamesi 2019 Haberi

yıllık gelir vergisi beyannamesi 2019

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB), 1 Nisan 2019'dan itibaren verilmesi gereken bazı vergi beyannamelerinin verilme sürelerinin son gününün ödeme süresinin sonuna kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığına iletilen talepler doğrultusunda ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Mükelleflerin ve meslek mensuplarının beyanname verme sürelerinin uzatılmasına ilişkin taleplerinin karşılanması amacıyla bazı vergi beyannamelerinin verilme süreleri uzatıldı.

Buna göre, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren verilmesi gereken muhtasar, damga vergisi, katma değer vergisi, kurumlar vergisi, yıllık gelir vergisi ve geçici vergi beyannamelerinin verilme süreleri tek seferde ödenen vergilerde ödeme süresinin, taksitle ödenen vergilerde ise ilk taksit ödeme süresinin son günü bitimine kadar uzatılmış oldu.

Kendilerine özel hesap dönemi tayin edilen mükelleflerin beyanname verme süreleri de bu esaslar dahilinde ödeme süresinin...