25 / 04 / 2024

Yılmaz Büyükerşen kim

Yılmaz Büyükerşen kim

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü haberinde Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile röportaj gerçekleştirdi. Büyükerşen kentsel dönüşümü ve konut projelerini anlattı.

Yılmaz Büyükerşen kimdir?

Anadolu Üniversitesi eski rektörü; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen kimdir? Yılmaz Büyükerşen ne zamandan beri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev alıyor? İşte Yılmaz Büyükerşen'in biyografisi...

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

İstanbul depremi en çok bu büyüklükte olacak! Tuzla'dan Kadıköy'e, Eminönü'nden de Silivri'ye kadar riskli!

Bilim Akademisi Üyesi, Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili konuştu ve depremin ulaşabileceği büyüklüğü, en çok etkileyeceği yerleri tek tek açıkladı. İşte o açıklama...

2024 yılı en yüksek temettü beklentileri!

Borsa İstanbul haftanın 2. gününe de yükselişle başlarken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, 2024 yılı en yüksek temettü beklentilerini açıkladı. İşte o paylaşım...

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 

Diri fay hatları, hükümet projesi olarak ele alınmalı! Belediyelerin finansman kaynağı yeterli olmayabilir!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, diri fay hatları ve Eskişehir'in deprem riski ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul'da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın yapılacak olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu'nda, suya yüzde en az 48 zam oranında yapılması teklifinde bulundu. İşte haberin detayları...

2024 Ocak emekli zammında son dakika! Yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Yılbaşına iki ay kala emekli maaşlarındaki son durum da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Spotify ücretlerine büyük zam geldi! 2023 Spotify aylık abone ücreti ne kadar oldu?

Dünyanın en çok kullanılan müzik dinleme platformu Spotify'ın ücretlerine zam geldiği bildirildi. Böylece platformun en düşük bireysel abonelik ücreti 29,99 liradan 39,99 liraya yükseldi.

Altında büyük deprem! Taş üstünde taş kalmadı! 13 ay sonra bir ilk yaşanıyor! 

Küresel piyasalar ABD'de hala devam eden borç limiti kiriz ve para politikalarına yönelik belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor. Tahvil piyasalarına giriş 6 haftanın en büyük seviyesine yükselirken, en dikkat çeken veri altın fiyatlarında  görüldü. 

Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?'

Kadıköy'de ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?' İşte ayrıntılar...

Otomobilde geçen yıl en çok o kategori tercih edildi!

Türkiye'de tüketici her ne kadar pahalılıktan şikayet etse de, otomobilde geçtiğimiz yıl en çok ithal otomobillerin tercih edildiği ortaya çıktı.

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.

Yılmaz Büyükerşen kim Haberi

Yılmaz Büyükerşen kim

Türkiye'de şehircilik denilince hiç tartışmasız akla gelen ilk isim Yılmaz Büyükerşen. Eskişehir'de bir efsane o. Rektörlük zamanından başlayan iddiası ve ünü, belediye başkanlığı döneminde logaritmik bir artışla devam ediyor. 


Büyükerşen'in yaptığı işler o kadar ilgi çekici ve katma değeri yüksek ki, Porsuk Çayı'nın kenarında yürümeden, Balmumu Müzesi'nde Ata'nın önünden geçmeden, Kent Park'ta Eskişehir denizinin kenarında bir çay içmeden bu projelerin önemi de değeri de anlaşılamıyor. Hatta insan, belki bu coğrafyanın insanı, kendisinin gerçekliğinden de şeffaflığından da şüphe ediyor. 


Şehirleri yaşanır kılmak için mimar ya da şehir plancısı olmaya gerek olmamasının, aklı selim bir yöneticinin bir şehirde nelere muktedir olabildiğinin müstesna bir örneği o; tüm sıfatlarından arındırılmış olarak işte Yılmaz Büyükerşen. 



En ünlü 'Şehirci' 


-Belediye başkanı olarak görev yapan bunca mimar, mühendis yani şehircilik...