25 / 04 / 2024

yozgatta su altında kalan köy

yozgatta su altında kalan köy

Yapımı 20 yıl önce tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı’nda su tutulmaya başlanması ile birlikte baraj suları altında kalan yerleşim alanı yüksek kesimlere taşındı. Su toplama havzasında kalan köy barajın su seviyesinin düşmesiyle yeniden ortaya çıktı.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Mehmet Özhaseki: Yüzbinlerce bağımsız konut risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de yüzbinlerce bağımsız birim ve konut risk altında. İşte bunları zamanında yapanlar niye hiç suçu üzerine almıyorlar? İstanbul'a ihanet ederken acaba kendileri hiç suçluluk hissetmiyorlar mı?" dedi.

Bakan Eroğlu: Hasankeyf'in tamamı su altında kalmıyor!

Bakan Eroğlu, "Hasankeyf'in tamamı su altında kalmıyor. Ilısu Barajı'nı yapmasaydık, tarihi şehir altındaki yamaç tamamen kayıyordu, yukarıdaki tarihi kenti tamamen koruyoruz" dedi. İşte Bakan'ın açıklamaları...

Su altı gökdelenleri 2050’de hayata geçecek!

Su altında yaşam hayal olmaktan çıkıyor. Belçikalı tasarımcı Vincent Callebaut tarafından hayata geçirilmesi planlanan ‘Aequorea’ projesiyle 20 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam alanı kurulması hedefleniyor.

Side Su Altı Müzesi açıldı!

ANTALYA'nın Manavgat ilçesine bağlı Side açıklarına kurulan Side Su Altı Müzesi, su altında kurdele kesilerek açıldı. Müzede, Anadolu medeniyetlerini yansıtan 110 heykel bulunuyor.

Türkiye'nin ilk su altı müzesi Side'de açıldı!

Türkiye'nin ilk su altı müzesi Side'de açıldı. Anadolu medeniyeti zenginliklerini anlatan 110 heykelin sergilendiği müze, Side'nin yaklaşık 1,5 mil açığında, 11, 18 ve 22 metre derinliklerde bulunuyor.

Altındağ Önder Mahallesi’nde yıkımlar sevindirdi!

Ankara Altındağ Belediyesi’nin Önder Mahallesi’nde 2 gün önce başlattığı yıkım çalışması, bölgedeki hak sahipleri tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Son dönemde artan suç oranı mahalleliyi endişelendiriyordu.

Kılıçkaya Barajı'ndaki taşma nedeniyle yollar su altında kaldı!

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ndeki Kılıçkaya Barajı'nda su düzeyinin önceki yıllara göre fazla yükselmesi nedeni ile grup köy yolunun bir bölümü ile ve sosyal tesisler su altında kaldı.

Dubai'de su altındaki villalar 3,5 milyon TL'ye satılıyor!

Dubai'deki "The World Islands Project" isimli dünya şeklindeki yapay adaların bir kısmına en alt katı su altında kalan üç katlı villalar inşa ediliyor. Projede fiyatlar 3 milyon 500 TL'den başlıyor!

yozgatta su altında kalan köy Haberi

yozgatta su altında kalan köy

Yapımı 20 yıl önce tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı’nda su tutulmaya başlanması ile birlikte baraj suları altında kalan yerleşim alanı yüksek kesimlere taşındı. 


Su toplama havzası içerisinde kalan köyün eski yerleşim yeri, kuraklığa bağlı olarak barajın su seviyesinin düşmesiyle birlikte yeniden ortaya çıktı. Eski yerleşim alanındaki bazı binalar da su yüzeyinde görünmeye başladı. Suyun altında kalan köy mezarlığı göründü. Suların çekilmesiyle gün yüzüne çıkan mezar taşlarının üzerindeki yazıların zaman içerisinde kaplanıp, görünmez hale geldiği görüldü.


Mezarlığın ortaya çıkması ile birlikte köy sakinleri yakınlarına ait olan mezar taşlarının başında dua etmeye başladı. Esenli Sulama Birliği Başkanı Oğuzhan Kapusuzoğlu, bu yıl kar yağışının yetersiz olması nedeniyle barajda suyun istenilen düzeye ulaşmadığını bildirdi. Kapusuzoğlu, biriken suyun önemli bölümünün de yağışların zamanında düşmemesi nedeniyle sulamada kullanıldığını,...