29 / 03 / 2024

Yüksekova Sarıtaş Tüneli inşaatı

Yüksekova Sarıtaş Tüneli inşaatı

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Otomobil piyasasında büyük deprem! Taşıt kredisi faizleri piyasayı salladı! 

Merkez Bankası faiz oranlarını artırmasıyla taşıt kredileri de nasibini aldı. Araba almak isteyenlere ikinci darbe taşıt kredisinden geldi. İşte güncel taşıt kredisi faizleri...

Avrasya Tüneli Projesi meclis gündemine taşındı!

Avrasya Tüneli Projesi ile ilgili 2019 yılı Sayıştay Raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 60'ı tamam!

Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 60 seviyesine yaklaşıldı.  Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, çalışmaları yerinde inceledi...

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihale çağrısı Aralık'ta yapılacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin ihale çağrısına Aralık ayında çıkılacak. Dev proje ile 10 istasyonda 9 farklı raylı sistem ekspres metro ile birbirine bağlanacak

Hakkari Yüksekova'da acele kamulaştırma yapılacak!

Yüksekova İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak...

Zigana Tüneli 2021 yılında hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, hedeflerinin 2020 yılında ışığı görmek ve 2021 yılında da tüneli hizmete açmak olduğunu dile getirdi. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde geri sayım başladı!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi 2018 yılında yapılacak. İhale için geri sayımın başladığı tünel ile iki kıta arasındaki geçiş süresi 5 dakikaya inecek.

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

Büyükçekmece-Sarıyer tüneli 50 milyona mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Büyükçekmece'den Sarıyer'e kadar yapılacak olan 140 kilometrelik tünelin 50 milyona mal olacağını açıkladı.

Hatay Titus Tüneli'ne yürüyüş yolları ve teras projesi!

Hatay Samandağ'da Roma döneminden kalma bin 380 metrelik Titus Tüneli'ndeki Beşikli Mağara'ya yeni projeler geliyor. Yürüyüş yolları ve terasların yapılması planlanan proje ile turist sayısının artması bekleniyor.

Yüksekova Sarıtaş Tüneli inşaatı Haberi

Yüksekova Sarıtaş Tüneli inşaatı

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımına başlanan Dilimli Baraj'nda sular altında kalacak olan 5 köy ve Esendere karayolu için yeni yol güzergahı belirlendi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından 3 ay önce ihale edilen yeni yol güzergahlarının yapımını üstelenen firma tarafından çalışmalar başladı.

Kısa süre önce yapımına başlanan 6,5 kilometrelik yol ve Sarıtaş Tüneli'nin önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. 

Yol çalışmalarını yürütülen şirketin saha mühendisi Muhacir Gezen, yolun  ve tünelin bitme aşamasına geldiğini ve önümüzdeki günlerde bitirilip teslim edileceğini ifade...