23 / 04 / 2024

yunus emre türk kültür merkezi budapeşte

yunus emre türk kültür merkezi budapeşte

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik:''Yunus Emre Enstitüsü'nün burada faaliyete başlamasıyla birlikte kültürel faaliyetteki diplomasimiz ete kemiğe bürünmüş olacak. Somut bir mekana kavuşacak. Buna fevkalade önem veriyoruz. Tarihi bir dönüm noktası olarak

Yunus Emre Altıner: Dere yatağı üzerine inşa edilen yapılar için kararlıyız!

Kayseri Yahyalı’daki selden sonra Kaymakam Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı Esat Öztürk bölgeye giderek yakından incelemelerde bulundu. Kaymakam Altıner yaptığı açıklamalarda” Önceden imar izni olmaksızın yapılan tesislere de müsaade edilmeyecektir." dedi.

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Kocasinan Yunus Emre Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi'ni de dönüştürüyor.

Sivas Esentepe Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Esentepe Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaşa tanıtıldı. Belediye Başkanı Sami Aydın projeyle ilgili bilgi verdi.

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde onarım çalışması gerçekleştirdi. İlk yapıldığı dönemde sekiz köşeli ve tavana doğru kısalan formatla inşa edilen türbe, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kula Yunus Emre caddesi trafiğe açıldı!

Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında yapımı devam eden Yunus Emre Caddesi trafiğe açıldı.

Belgrad Türk Kültür Merkezi Pazartesi günü açılacak!

Yunus Emre Enstitüsü Belgrad Türk Kültür Merkezi'nin resmi açılışı, Başbakan Davutoğlu tarafından yapılacak. Aslantaş, Belgrad'da geçen mayıs ayında faaliyete başlayan merkezin resmi açılışının pazartesi günü yapılacağını söyledi.

Manisa Yunus Emre'de kamulaştırılan alan otoparka döndü!

Manisa'nın merkez Yunus Emre ilçesinin Mutlu mahallesinde dört yıl önce dönemin Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in talimatıyla okul yapımı için kamulaştırılan alana okul yapılamayınca boş alan açık otoparka döndü.

Türk müteahhitlerin aile şirketi yapısı yurtdışında başarı getiriyor!

Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Emre Aykar, Türk müteahhitlik firmalarının dış pazarlardaki başarısında aile şirketi yapısının önemli rol oynadığını, bu yapı sayesinde hızlı karar alabildiklerini söyledi.

Taj Maden Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taj Maden Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yunus Emre Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile, İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda kuruldu.

Fransa Strazburg'da Yunus Emre Lisesi açıldı!

Fransa'nın ilk Türk lisesi, Yunus Emre Lisesi Strazburg'da eğitime açıldı. Hizmete giren Yunus Emre Lisesi Fransa'nın Türkler tarafından kurulan ilk lisesi oldu.

Modern projelerle Türk gayrimenkul sektörü ileri taşınacak!

Soyak Holding'in CEO'su Dr. Emre Çamlıbel, Türkiye'de marka proje trendini masaya yatırdı. Çamlıbel, "Modern projeler geliştikçe, uzun vadede Türk gayrimenkul sektörü de daha ileri taşınacak" dedi.

Çağlayan Yunus Emre Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan Çağlayan Yunus Emre Kültür Merkezi, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Güzel ve hayırlı bir çalışmayı halkımıza hizmete kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

yunus emre türk kültür merkezi budapeşte Haberi

yunus emre türk kültür merkezi budapeşte


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile Macaristan arasında ortak tarihi ilişkiler olduğunu belirterek,  ''Ama şimdi Yunus Emre Enstitüsü'nün burada faaliyete başlamasıyla birlikte kültürel faaliyetteki diplomasimiz ete kemiğe bürünmüş olacak. Somut bir mekana kavuşacak. Buna fevkalade önem veriyoruz. Tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz'' dedi.


Çelik, Macaristan'ın başkenti Budapeşte Liszt Ferenc Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


En son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan seyahetlerinde Gül Baba Türbesi ve benzer yerleri ziyaret ettiklerini belirten Çelik, yarın çok önemli bir açılış yapacaklarına dikkati çekti. Yunus Emre Enstitüsü'nün çok önem verdikleri bir kurum olduğunu ifade eden Çelik, enstitüyü Türkiye'nin kültürel ve kamu diplomasisinin omurgası olarak kabul ettiklerini söyledi.


Budapeşte'de yarın açılacak Yunus Emre Türk Kültür Merkezi için çok tarihi bir yerde güzel bir bina...