26 / 04 / 2024

Yunus Emre Altıner: Dere yatağı üzerine inşa edilen yapılar için kararlıyız!

Yunus Emre Altıner: Dere yatağı üzerine inşa edilen yapılar için kararlıyız!

Kayseri Yahyalı’daki selden sonra Kaymakam Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı Esat Öztürk bölgeye giderek yakından incelemelerde bulundu. Kaymakam Altıner yaptığı açıklamalarda” Önceden imar izni olmaksızın yapılan tesislere de müsaade edilmeyecektir." dedi.



Kayseri Yahyalı’da dün meydana gelen selden sonra Kaymakam Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı Esat Öztürk bölgede incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Kaymakam Altıner ve Başkan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Yücel ve AK Parti İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu ile selden zarar gören Kapuzbaşı Mahallesi'ndeki pansiyon ve yollarda incelemelerde yaptı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.  

Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada, dün saat 13.30 sıralarında başlayan yağışın yaklaşık 3 saat devam ettiği ve Ulupınar ile Kapuzbaşı mahallelerinde sele neden olduğunu vurguladı.

Bölgede hem hasar tespiti yaptıklarını hem de selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyleyen Başkan Öztürk, meydana gelen hasarın en kısa zamanda giderilmeye çalışılacağını aktardı. 

Kaymakam Yunus Emre Altıner de bölgenin coğrafi şartlardan dolayı yağış sonrası sele ve taşkınlara müsait bir yapısı olduğunu, bu konuda gerekli tedbirleri alacaklarını açıkladı.

Kaymakam Altıner;"Bazı önemli çalışmalar için vatandaşımızın anlayışını bekliyoruz. Dere yatağı üzerine inşa edilen yapılar için kararlı bir duruşumuz var. Önceden imar izni olmaksızın yapılan tesislere de müsaade edilmeyecektir." şeklinde konuştu.

Yunus Emre Altıner: Dere yatağı üzerine inşa edilen yapılar için kararlıyız!


Geri Dön