20 / 04 / 2024

Yunuseli Havaalanı bursa açılışı

Yunuseli Havaalanı bursa açılışı

Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar aktif olan kullanılan ancak Yenişehir Havaalanı’nın hizmete açılmasının ardından atıl halde kalan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden ulaşıma açılması için sürdürülen çalışmalar meyvesini verdi...

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye son olarak Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

Yunuseli Havaalanı arazisinin Bakanlığa devredilmesinin gerekçesi TBMM'de!

Yunuseli Havaalanı'nın arazisinin bir bölümünün Bakanlığa devredilmesinin gerekçesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da TSK arazisindeki yapılaşma iddiasına tepki!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TSK’ya kazandırdığı bin 400 dönümlük havaalanı arazisinin 750 dönümünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini belirtmişti. 6 partiden duruma tepki geldi.

Yunuseli Havaalanı'nın arazinin akıbeti merak ediliyor!

Bursa'nın şehir merkezinde bulunan Yunuseli Havaalanı'nın bulunduğu arazinin havaalanı statüsünden çıkarılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da 413 bin metrekarelik alan imara açıldı!

Bursa, Osmangazi, Yunuseli Mahallesi'ndeki 413 bin metrekarelik alan imara açıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm takası!

Bursa Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılı kentsel dönüşüm projesi başlatan Osmangazi Belediyesi, yeni projedeki daireleri şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sahasına taşıyıp, lojmanlarla takas edecek.

TOKİ Bursa Gazeteciler Konutları'nda meslek erbapları bir arada!

Yunuseli TOKİ Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutları mahalle konseptinde hayata geçiriliş bir proje. Projede yaşayan vatandaşlar yeşille iç içe, samimi, konforlu ve keyifli bir yaşam sürüyor…

Selam Rezidans Yunuseli ile rezidans konforu!

Bugüne kadar 2 binden fazla konut üreten Murat Özer İnşaat, 'Selam Rezidans' markasıyla Bursa Yunuseli'nde yeni bir dönem başlatıyor. Projelendirilmesinden anahtar teslimine kadar her aşamasında büyük titizlik gösterilen Selam Rezidans projesi 151 daire ve AVM'den oluşuyor.

Alinur Aktaş'tan havaalanı arsası açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan ‘Doğanbey’in taşınması ve Yunuseli Havaalanı’nın kaldırılması yönündeki’ haberlerler ilgili açıklama yaptı.

Bursa Yunuseli Viyadüğü'nün ihalesi 16 Ekim'de!

Bursa Yıldırım yönünden gelen araçları Paşa Çiftliği kenarından Yunuseli Kanalı’na bağlayacak Yunuseli viyadüğünün ihalesi 16 Ekim Pazartesi günü yapılacak.

Bursa Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Bursa Yunuseli'de hayata geçirilen Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Yunuseli Havaalanı bursa açılışı Haberi

Yunuseli Havaalanı bursa açılışı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından Bursa Yunuseli Havaalanı’nın uçuşlara açılması için düğmeye basıldı.



Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar aktif olan kullanılan ancak Yenişehir Havaalanı’nın hizmete açılmasının ardından atıl halde kalan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden ulaşıma açılması için sürdürülen çalışmalar meyvesini verdi. En son 2011 yılında Yunuseli Havaalanı’nın hava ulaşımına açılması için imzalanan protokol, bölgeye yapılması planlanan sağlık kompleksi nedeniyle askıya alınmıştı. Sağlık kompleksi için başka bir yer bulunmasının ardından Yunuseli Havaalanı’nı yeniden gündemine alan Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın marka değerine önemli bir katkı sağlayacak sonuca ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri ile yapılan görüşmeler sonucunda Yunuseli Havaalanı’nın ‘görerek yaklaşma’ usulüne uygun uçuşlara açılması kararlaştırıldı. Yıllardır atıl halde bekleyen havaalanında hem Işıklar Askeri...