19 / 04 / 2024

yurt dışı konut projeleri

yurt dışı konut projeleri

Uluslararası müteahhitlik pazarındaki daralma rüzgarını, çıkış yollarını ve Türk şirketlerin yaşadığı zorlukları, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün açıkladı.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için mega kent İstanbul'da 420 yeni konut inşa edecek.

Ant Yapı yurt dışında 3 milyar dolarlık proje üretti!

Yurt dışında sayısız proje üreten Ant Yapı, yatırımlarına devam ediyor. 3 milyar dolarlık proje üreten Ant Yapı, konut proje inşaatlarını hızlandırdı.

Belçika'da sosyal konut tartışması: Yurt dışında evi olan 25 aileye tahliye!

Belçika'nın Lier kentinde yurt dışında gayrimenkulü olduğu belirlenen 25 aile kaldıkları sosyal konutları terk etmek zorunda kalacak. Ayrıca burada kaldıkları süre için aldıkları kira yardımları iade etmeleri talep edildi.

Yurt dışı teşkilatı yabancıya konut satışını artıracak! 

GİGDER Başkanı Faruk Akbal, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yurt dışı teşkilatının çalışmaları, yabancıya konut satışına pozitif katkı sağlayacak" dedi...

TOKİ bir süre yurt dışında çalışsın!

Konut sektörü için TOKİ’ye “Bir süre Türkiye’de ev yapma” çağrısında bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, "TOKİ yurt dışındaki işlere yoğunlaşsın, hatta aldığı işleri Türkiye’de yeterliliği olan firmalarla birlikte yapsın. Burada birkaç yıl yeni konut projesi yapılmayabilir" dedi...

Türk inşaatçılar yurt dışında 9 bin 700 proje yaptı!

Yurt dışında 123 ülkede 9 bin 700 proje hayata geçiren Türk inşaat sektörü, konut üretimiyle başladığı üretim yolculuğunda metro, enerji santrali, havalimanı gibi büyük ölçekli projelerle gücünü pekiştiriyor...

yurt dışı konut projeleri Haberi

yurt dışı konut projeleri


Capital Dergisi yazarlarından Yasemin Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ile Türk şirketlerin yurt dışı yatırımları hakkında bir röportaj gerçekleştirdi. İşte, o röportaj.. 

Türkiye’nin yurt dışı müteahhitlik pazarı, Rusya, Libya ve Irak’tâki olumsuz koşullar nedeniyle son iki yılı küçülmeyle tamamladı. Bu olumsuz hava, şirketlerin portföylerine de negatif biçimde yansımış durumda. Sektörün hedefinde ise kayıpları telafi etmek üzere yeni pazarlara açılmak var. Kısa ve orta vadede potansiyel pazarlar olarak Sahra Altı Afrika, Hindistan, Güney Doğu Asya ve Latin Amerika öne çıkıyor. Peki planlar tutacak mı? Bunu, önümüzdeki günler gösterecek. Uluslararası müteahhitlik pazarındaki daralma rüzgarını, çıkış yollarını ve Türk şirketlerin yaşadığı zorlukları, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı MİTHAT YENİGÜN ile konuştuk:

1-) Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik pazarının toplam iş hacmi nedir?
Türk...