20 / 04 / 2024

yurt içi piyasalar

yurt içi piyasalar

Küresel piyasalar dün yoğun veri gündeminin etkisiyle dalgalı bir seyir izlerken, yurt içi piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ( TCMB ) faizleri değiştirmemesinin ardından güçlendi.

Yurtiçi piyasalar ABD verilerinin ardından hızlı yükseldi!

Borsa İstanbul' da, ABD' de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından kayıpların telafi edildiği ve de alışların etkili olduğu görülüyor. Yurtiçi piyasalar ABD verilerinin ardından hızlı yükseldi...

THY Ramazan kampanyası için düğmeye bastı: Yurt içi biletler 799 TL!

Sevgililer Günü'ne özel yüzde 40'a varan indirimler yapan Türk Hava Yolları şimdi de Ramazan Kampanyası için düğmeye bastı. Başlatılan kampanya kapsamında yurt içi biletler 799 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.

Setur’dan tatilseverlere dev kamyanya! Lüks otellerde yurt içi konaklama 750 TL, yurt dışı 379 dolardan başlıyor!

Koç Topluluğu iştiraki Setur, Eylül’de tatile devam edenlere cazip fiyatlarla dolu kampanyalar hazırladı. Yurt içi konaklama ücretleri gecelik 750 liradan başlarken, yurt dışı tatil paketlerinde ise fiyatlar 379 dolardan başlıyor.

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...

İşte 21 Ağustos haftası piyasa gündemi! Hangi veriler açıklanacak? Borsa, dolar ve altın ne olacak?

Gelecek hafta yurt içi piyasalar açısından oldukça hareketli geçecek. Perşembe günü açıklanacak faiz kararının yanı sıra ikinci çeyrek büyüme verileri, dış ticaret rakamları ve OVP piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.

Yurt dışı ve yurt içi vekaletle kurban kesim bedelleri ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yurt içi ve yurt dışı vekâletle kurban kesim bellerini duyurdu. Peki, vekâletle kurban kesimi ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Borsada kayıp yüzde 20’ye yaklaştı! BIST 100 endeksinde düşüş daha ne kadar sürer? İşte, borsada kritik seviye!

Borsa İstanbul bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yurt dışı piyasaların yanı sıra yurt içindeki seçim belirsizliğinin de etkisiyle endeksteki kayıp yüzde 20’ye yaklaşırken, hisse bazında kayıplar daha yüksek oranlarda. Peki, düşüş trendi daha ne kadar devam eder? İşte yanıtı…

24 Nisan haftası yurt içi ve yurt dışında hangi veriler açıklanacak? İşte yeni haftada piyasanın gündemi!

Piyasalar sakin bir haftayı geride bırakırken, gelecek haftanın veri takvimi ise oldukça yoğun. Hem yurt içi hem yurt dışında makro ekonomiye ilişkin önemli veriler açıklanacak. Ayrıca halka açık bankaların ilk çeyrek bilançoları da gelecek hafta ortasından itibaren açıklanmaya başlanacak.

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

Küresel pay piyasaları haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti. Yurt içinde ise enflasyon ve imalat sanayi verileri yakından takip edilecek.

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

Para piyasaları küresel piyasalardan gelen haber akışlarıyla şekillenirken, gelecek hafta en kritik konu ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin alacağı kararlar olacak. Yurt içinde ise TCMB’nin kararları yakından takip edilecek.

İşte, 20 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD’de bu hafta beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri piyasalardaki oynaklığı artırırken, gözler gelecek haftanın gündeminde. Hem yurt dışı hem yurt içinde piyasaları yoğun bir hafta bekliyor.

yurt içi piyasalar Haberi

yurt içi piyasalar

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) beklentilerin altında kalırken, konut verisi beklentileri aştı, Philadelphia Fed imalat sanayi endeksi ise 40,8'le Aralık 1993'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Verilerin ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,19 artışla kapanış rekorunu 17.719 puana taşırken, S&P 500 endeksi de yüzde 0,20 yükselerek tarihi zirvesini yeniledi. Bugün veri gündeminin zayıf olduğunu ifade eden analistler, faizlerdeki yatay seyrin pay piyasalarını desteklemeye devam ettiğini kaydediyor.


Avrupa tarafında, özellikle Almanya'da açıklanan imalat sanayi PMI verisinin beklentilerin altında kalması pay piyasalarının yükseliş isteğini sınırlarken, avro/dolar paritesi, verilerle 1,25 ile 1,26 arasındaki dalgalı seyrini sürdürdü. Dün Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,12 yükselişle 9.484 puandan tamamlarken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,26, Fransa'da CAC 40 endeksi...