26 / 04 / 2024

yurtdışındaki Türk hastanelerinin maliyeti

yurtdışındaki Türk hastanelerinin maliyeti

Yurtdışında bulunan Türk hastanelerinin maliyeti ve pandemi sürecinde bu hastanelere gönderilen tıbbi malzemeler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Türk lirasındaki değer kaybı yüzünden sonunda bu da oldu! Apple'ın değeri 500 Türk şirketini geçti

Türkiye'de son 6 ayda dolar ve euronun 18 liraya dayanması nedeniyle Türk Lirasındaki aşırı değer kaybı, Fortune 500 listesine giren Türk şirketlerinin toplam cirosunun Apple'ın cirosunun gerisinde kalmasına neden oldu.

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

Türk müteahhitler yurt dışındaki 20 milyar dolarlık hedefine 10 ayda ulaştı!

Türk müteahhitler yurt dışındaki 20 milyar dolarlık hedefine 10 ayda ulaştı, peki ilk 10 ayda en çok iş üstlenilen ülkeler hangisi oldu?

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Türk hastanelerinin maliyeti mecliste!

Yurtdışında bulunan Türk hastanelerinin maliyeti ve pandemi sürecinde bu hastanelere gönderilen tıbbi malzemeler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Giovane Gentile yurtdışındaki 27. mağazasını hizmete açtı!

Dünyada yaşanan pandemi sürecine rağmen, Giovane Gentile, yurtdışındaki 27. mağazasını hizmete açtı...

Türk müteahhitler yeni proje tutarını 35 milyar dolara çıkaracak!

Türk Müteahhitler, yurtdışındaki yeni proje tutarını Cumhuriyetin 100’üncü yılında 35 milyara, 2030 yılında ise 50 milyar dolara yükseltecek uluslararası inşaat pazarından alınan payını yüzde 7’ye çıkaracak.

Tudors yurtdışındaki 41'inci mağazasını açtı!

Türkiye'nin önde gelen firmalarından olan Tudors, yurtdışındaki 41'inci mağazasını açtı. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da mağaza açan Tudors'un 15 ülkedeki toplam mağaza sayısı 212'e ulaştı.

Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisi!

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisine dair bir haber yaptı.

Yurtdışındaki konut yatırımcıların Türkiye cazibesi artıyor!

Kurlarda yaşanan artış Türkiye'nin gayrimenkul konusunda yurtdışındaki yatırımcı için cazibesini artırıyor...

yurtdışındaki Türk hastanelerinin maliyeti Haberi

yurtdışındaki Türk hastanelerinin maliyeti

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yurtdışında bulunan Türk hastanelerinin maliyetine ve pandemi sürecinde bu hastanelere gönderilen tıbbi malzemelere ilişkin soru önergesi verdi. Öztürk, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Öztürk, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soruları:
1- Türkiye'nin hangi ülkede, kaç hastanesi bulunmaktadır?

2- Bu hastanelerin yapımı için ne kadar harcama yapılmıştır?

3- Hastanelerin yapımını Türk müteahhitler mi üstlenmiştir? Hangi ülkede, hangi firma hastane yapım işini üstlenmiştir? Bu firmalara ne kadar ödeme yapılmıştır? Bahsi geçen hastanelerde de yüklenici firmaya garanti ödemesi yapılmakta midir?

4- Yurtdışında yapımı devam eden hastane bulunmakta midir? Yeni hastane yapılması planınız bulunmakta midir?

5-...