25 / 04 / 2024

yürürlükten kaldırılan Emlak vergisi kanunu genel tebliğleri

yürürlükten kaldırılan Emlak vergisi kanunu genel tebliğleri

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no: 63, 17 Nisan 2014 tarihinde 28975 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tebliğ ile bazı emlak vergisi kanunu genel tebliğleri yürürlükten kaldırıldı...

34 yıl önce tedavülden kaldırılan 2.5 TL’lik madeni paralar geri geliyor

Darphane'de 34 sene öncesinde tedavülden kaldırılan 2.5 Türk Lira’lık madeni paralar yeniden basılacak. Verilen bilgi doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan Darphane, 2.5 Türk Lira’lık bozuk parayı basmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan onay bekliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe giriyor! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı emlak ve otomotiv sektöründe yeni dönemin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini belirtti. Yeni düzenleme ile sahte ilanların önü kesilecek. 

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

Satıştan kaldırılan iPhone 11 sınırlı stokla BİM, A101 Carrefoursa, Migros'tan sonra şimdi Teknosa'da! Sakın kaçırmayın!

Satıştan kaldırılan iPhone 11, inanılmaz bir fiyat etiketi ile sınırlı stokla BİM, A101 Carrefoursa, Migros'tan sonra şimdi Teknosa'da satışa sunuldu. Sakın bu kaçırmayın!..İşte ayrıntılar...Hemen bakın...

Satıştan kaldırılan iPhone 11 sınırlı stokla A101'de! 26 Şubat 2023 fiyat listesi...

Ülkemizde en çok tercih edilen market zincirlerinden biri olarak bilinen A101'den güzel haber. Satıştan kaldırılan iPhone 11 sınırlı stokla A101'de satışa sunuldu. İşte 26 Şubat 2023 fiyat listesi...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31664 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Manisa Akhisar'daki arazi toplulaştırma kararı kaldırıldı!

Manisa İli Akhisar İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerde arazi toplulaştırmasına yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırıldı.

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

yürürlükten kaldırılan Emlak vergisi kanunu genel tebliğleri Haberi

yürürlükten kaldırılan Emlak vergisi kanunu genel tebliğleri

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no: 63!

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no: 63, 17 Nisan 2014 tarihinde 28975 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tebliğ ile bazı emlak vergisi kanunu genel tebliğleri yürürlükten kaldırıldı.


EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SERİ NO: 63)


1. Giriş


Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun uygulanması ile ilgili olarak yayımlanan, ancak zamanla güncelliğini kaybeden veya belirli sürelerde uygulanmak üzere çıkarılan tebliğlerin açık bir tebliğ hükmü ile yürürlükten kaldırılmamasının uygulamada mükerrerliğe ve karışıklığa neden olduğu anlaşılmıştır.


2. Yürürlükten kaldırılan tebliğler


Yukarıda belirtilen nedenlerle aşağıda yer alan tebliğler bu Tebliğin yayımı tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırılmıştır.


1) 18/11/1972 tarihli ve 14365 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 7).


2) 26/6/1974 tarihli ve 14927...