25 / 04 / 2024

Yusuf Akçayoğlu 3.havalimanı açıklaması

Yusuf Akçayoğlu 3.havalimanı açıklaması

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3. havalimanı yapılmazsa şu an uçan sektör yok olur!

İstanbul’un 3. havalimanı inşaatına CEO olarak transfer olan Yusuf Akçayoğlu "Böyle bir mega havalimanı havacılık endüstrisinin olmazsa olmazı. Yoksa THY'nin büyümesini engellemiş olursunuz. Bu onu takip eden özel havayollarının da yok olması demek" dedi.

3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği eğitimi veriliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada 3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildiğini söyledi.

Nevin Akçelik, 3. havalimanının yakınında otel açacak!

Nevin Akçelik, İstanbul 3'ncü havalimanı yakınlarındaki arazisinde bir şehir oteli açacakmış...

3. havalimanı tarihi sefer öncesi havadan görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde olacağı uçak Türkiye'nin en önemli dev projelerinden İstanbul'un 3. havalimanına yarın inmesi bekleniyor. 3. havalimanında son durum havadan görüntülendi.

3. havalimanının ilk misafiri Cumhurbaşkanı'nı taşıyan uçak olacak!

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanında sona gelindi. 29 Ekim'de açılacak olan dev projenin ilk misafiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak olacak...

3. havalimanında taksi hizmeti için imzalar atıldı!

3. havalimanında sunulacak taksi hizmeti için İGA ile İstanbul 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi arasında anlaşma imzalandı...

İGA İnşaat'ın CEO’su Yusuf Akçayoğlu istifa etti!

3. Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştiren İGA İnşaat'ın CEO’su Yusuf Akçayoğlu dün yapılan yönetim kurulu toplantısını takiben istifasını verdi. 

Mini Robot Ada 3 havalimanında göreve talip!

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan "AkınRobotics" fabrikasında üretilen yerli insansı "Mini Robot Ada", inşaat çalışmaları hızla süren 3. havalimanının yer hizmetlerinde görev almaya talip oldu.

3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. 3. Havalimanı'nda uçak inişleri için pist hazır hale getirildi. 3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek.

3. havalimanında tarihi an! Işıklar ilk kez yandı!

Yüzde 80'i tamamlanan 3. havalimanında tarihi bir an yaşandı. Havalimanında pistin yapımı tamamlandı ve ilk uçak 26 Şubat'ta inecek. Pistin ışıkları ilk kez dün akşam yandı...

3. Havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını bekliyor!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 tamamlandı. 3. Havalimanı'nda uçak inişleri için hazır hale gelen pist havadan görüntülendi.

3. Havalimanında sona gelindi!

3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, istenmesi durumunda 1'inci piste bugün itibariyle uçak inebileceğini açıkladı. 

Nakliyeciler, 3. Havalimanı’ndan yer istiyorlar!

Ak Zirve Gayrimenkul’ün satın aldığı Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’nden çıkarılan nakliyeciler, 3. Havalimanı’ndan yer istiyorlar.

3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

İnşaat çalışmalarına hızla devam edilen ve ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan 3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi. Uçak bileti fiyatlarının yeni havalimanı ile birlikte büyük oranda düşmesi bekleniyor.

Yusuf Akçayoğlu 3.havalimanı açıklaması Haberi

Yusuf Akçayoğlu 3.havalimanı açıklaması

Katar, Muscat, Abu Dhabi gibi birçok havalimanı projesinden sonra Üçüncü Havalimanı'na transfer olan Yusuf Akçayoğlu ile bir araya geldik. CMLKK ortaklığının CEO'su Akçayoğlu'yla A'dan Z'ye havalimanını konuştuk. 


Çok tartışılan bir konudan başlamak istiyorum. Bu kot değişikliği en basit tabirle ne anlama geliyor? Bu işten kamuyu zarara mı uğratıyorsunuz? 

Bu konu ihale aşamasında açık ve net olarak belirtildi. O aşamada detay çözümler belirtilmez, gereklilik olması durumunda kot düşürülüp yükseltilebilir. İhale aşamasında bu projeyle ilgilenen hiçbir firma arazide detaylı inceleme yapmadı ki...İhaleyi aldıktan sonra yaptığınız sondaj çalışmaları sonucunda bunları öngörebilirsiniz. Üçüncü Havalimanı, yap-işlet mantığıyla yapılan devlet- özel sektör işbirliği projesidir. Dolayısıyla özel sektörün bu işten haksız kazanç sağlaması söz konusu olamaz. Biz burada bir optimizasyon dahi bataklık zemini iyileştirmede ek maliyetimiz olacak. Kot...