16 / 04 / 2024

zahah hadid okyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı

zahah hadid okyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı

Zaha Hadid 'in tasarladığı Japon Ulusal Stadyumu tasarımı aralarında Toyo Ito, Sou Fujimoto, Kengo Kuma ve Riken Yamamoto 'nun bulunduğu mimarların itirazı ile karşılaştı.

Gigi ve Bella Hadid'in babasının kaçak malikane davasında son durum!

Abd'li mankenler Bella ve Gigi Hadid'in milyoner babaları Mohamed Hadid'e Los Angeles'ta yaptığı dev malikanenin bazı kısımlarının imar iznine aykırı ve kaçak olduğu sebebiyle dava açılmıştı. Peki davada son durum ne?

Bella Hadid'in babası kaçak malikane nedeniyle davalık oldu!

ABD’li ünlü manken kardeşler Gigi ve Bella Hadid’in babası kaçak inşa ettirdiği malikane nedeniyle komşularıyla davalık oldu. 

Emlak kralı Mohamed Hadid, The Levant'ın açılışına katıldı!

Dünyanın ilk tahin butiği olma özelliğine sahip ‘The Levant’ Tarihi Fişekhane'de açıldı. Açılışa gayrimenkul zengini Mohamed Hadid'te katıldı...

Gigi ve Bella Hadid New York'tan 12 milyon dolara iki ev aldı!

Hadid kardeşlerin, New York'ta sessiz sedasız iki ev aldığı ve bu evlere yaklaşık 12 milyon dolar ödediği öğrenildi...

Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı! 

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

Mohamed Hadid'in Los Angeles’taki malikanesi davalık oldu!

Filistinli emlak kralı Mohamed Hadid’i, Los Angeles’taki mega malikanesinin inşaatı nedeniyle komşuları mahkemeye verdi.

Hadid İnşaat Endüstriyel Ürünler Ve Danışmanlık İç Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hadid İnşaat Endüstriyel Ürünler Ve Danışmanlık İç Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu’nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Yıldız tarafından kuruldu.

Hadid Mühendislik Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hadid Mühendislik Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik’!te 20 bin TL sermaye bedeli ile Zeybek Demir ve Bünyamin Demir ortaklığında kuruldu.

Mohamed Hadid'e kaçak inşaat cezası!

Gigi ve Bella Hadid'in babaları emlak zengini Mohamed Hadid hapis cezası istendi. Hadid'in Los Angeles’taki dev malikanasini 2 kat büyüttüğü iddia edildi.

İşte deha mimar Zaha Hadid'in sırrı!

Mimarinin temeli olan bütünlük anlayışına karşı çıkan Hadid, binaların dış cephesini yüzey oyunlarıyla kaydırdı. Yeni bir akım başlattı.

Emlak kralı Mohamed Hadid'in muhteşem evi!

Son dönemin en popüler süpermodelleri Gigi ve Bella Hadid’in 67 yaşındaki emlak kralı babaları Mohamed Hadid’in muhteşem evi görenleri büyülüyor.

Zaha Hadid'in Kartal dönüşüm projesi hayata geçirilecek mi?

Zaha Hadid'in hazırladığı Kartal'da 550 hektar alanı kapsayan proje, geçen yıl 303 hektara düşürülerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. Ancak bu proje Hadid'in çizdiği planlardan farklı olacak.

Zaha Hadid'in 10 mimari eseri!

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gelin birbirinden güzel ve sanat ile yoğrulmuş bu eserlere yakından göz atalım.

zahah hadid okyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı Haberi

zahah hadid okyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı


Bilindiği gibi tasarım uluslararası bir yarışma ile elde edilmiş ve arasında Tabanlıoğlu Mimarlık'ın da bulunduğu 10 mimarlık ofisi finale kalmıştı. Japon mimarların Hadid'in tasarımına itiraz gerekçesi çok büyük ve başta Kenzo Tange'nin ikonik 1964 Olimpiyat Stadyumu olmak üzere çevresiyle çok uyumsuz olması.


Bu sebeple "Re-thinking the New National Olympic Stadium in the historical context of Gaien" isminde bir sempozyum bile düzenlemişler. 


Konuyla ilgili Architects' Journal dergisine konuşan Sou Fujimoto, "Umarım bu protesto başarılı olur ve tasarım bağlama bağlı olarak küçülür. Zaha Hadid ile kavga etmiyorum. Stadyum için yapılan yarışmada her şeyi değiştirmek mümkün değil ama tasarım daha iyi olabilir,"...