26 / 04 / 2024

Zeytinburnu gökdelenleri

Zeytinburnu gökdelenleri

Tarihi yarımadada yer alan 16.9 gökdelenleri için verilen tıraşlama kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi’nin gerekçesi bütçe yetersizliği oldu ama kamulaştırma bedeli gösterdiği bilirkişi raporu ile belgelendi.

Zeytinburnu 16/9 gökdelenleri yasaya uygun mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul, Zeytinburnu'nda bulunan ve sık sık ' silüet ' tartışmalarının ortasında kalan 16 / 9 gökdelenlerinin yasaya uygun olduğunu belirtti.

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

İller Bankası, Zeytinburnu ve Göktürk'teki 3 adet arsayı satıyor! İhalesi 24 Kasım'da!

İller Bankası A.Ş., İstanbul ili Eyüpsultan ilçesi Göktürk mahallesi ile Zeytinburnu ilçesi Beştelsiz mahallesinde bulunan arsaları, İller Bankası Anonim Şirketi Satış, Kiraya Verme, Kat Karşılığı ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği kapsamında satıyor. İşte ayrıntılar...

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

Diamond of İstanbul projesine İBB'den izin çıkmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maslak’ta Hattat grubunun gökdelenleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar planlarına “yapılaşma değerleri çelişkili” olduğunu iddia ederek itiraz etti.

Dünyanın en uzun gökdelenleri!

Dünyanın en uzun gökdelenleri listesi inşaatları devam eden kulelerin tamamlanmasının ardından güncellendi. Dünyanın en uzun gökdelenleri listesinde bu yılda Burj Khalıfa birinci sırada yer aldı.

Dünyanın en pahalı 16 gökdeleni belli oldu! 

HowMuch tarafından dünyanın en pahalı gökdelenleri açıklandı. İşte dudak uçuklatan rakamlardaki fiyatlara inşa edilmiş devasa gökdelenler...

Zeytinburnu 16/9 kuleleri yasallaştı!

İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan 16/9 kuleleri için mahkemeden ‘Tıraşlansın’ kararı çıkmıştı. 4. İdare Mahkemesi gökdelenleri yasallaştırdı ve gökdelenlerin tıraşlanma durumu ortadan kalktı. 

Zeytinburnu’na uzay gözlemevi yapılıyor!

Zeytinburnu Belediyesi, 2 bin 800 metrekare üzerinde hayata geçireceği Gençlik Merkezi’ne uzay gözlemevi kuruyor.

Dünyanın en yüksek gökdelenleri Çin'de!

Dünyayı yüksek bina furyası sardı. En çok gökdelen inşa eden ülke Çin oldu. Yüksek binalar sadece Asya ve Amerika'da değil, dünyanın neredeyse tüm metropollerinde bulunuyor.

Gökdelenleri yapay zekalı robotlar temizleyecek!

Tower Craft Genel Müdürü Aykut Bilici yaptığı açıklamada "Gökdelenlerin dış cephe temizliğinde kullanılmak üzere tasarlanan yapay zekaya sahip robot için ilk siparişlerimizi aldık." dedi

Zeytinburnu Yedi Mavi Evleri güncel fiyat!

Yedi Mavi Evleri, Kalkavan, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat ortaklığı ile İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme'de inşa ediliyor. Projede 60 aya kadar sıfır faiz avantajı sunuluyor...

İşte dünyanın en uzun 10 gökdeleni!

Gelecek 10 yılda yapılması ve tamamlanması beklenen en uzun gökdelenler sizler için araştırıldı. İşte dünyanın en uzun gökdelenleri...

İstanbul’daki fabrika bölgelerinde lüks konut yükseliyor!

İstanbul'da sanayi bölgesi olarak bilinen bölgelerde lüks konut inşa ediliyor. Sanayiden dönüşümde en gözde ilçeler; Zeytinburnu, Güneşli, Kağıthane, Ayazağa, Kartal ve Sancaktepe olarak sıralandı.

Zeytinburnu gökdelenleri Haberi

Zeytinburnu gökdelenleri

Tarihi yarımadada yer alan 16.9 gökdelenleri için verilen tıraşlama kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi’nin gerekçesi bütçe yetersizliği oldu ama dosyadaki bütçe ‘inanılır’ bulunmadı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 16.9 gökdelenlerinin tarihi yarımadanın siluetini bozan kısmının yıkılmasına karar vermişti. Danıştay 14. Dairesi kararı onamıştı. Ancak yargı kararları uygulanmamıştı. C.B. isimli yurttaş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak belediye hattında suç duyurusunda bulunmuştu. Zeytinburnu Kaymakamlığı, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcıları Semih Demirci, Zafer Alsaç, Fen İşleri Müdürü Engin Köklü, İmar ve Şehircilik Müdürü Hatice Küçükakyüz hakkında soruşturma izni vermemişti.


Garip yazışma


Kaymakamlığın kararına itiraz eden C.B, Bölge İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunmuş, mahkeme kararı bozmuştu. Bu gelişmelerin ardından açılan davanın ilk duruşması 7 ay önce 2015 yılının kasım ayında yapılmıştı.


Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tüm sanıklar...