20 / 04 / 2024

zeytinburnu seaport projesi

zeytinburnu seaport projesi

Rönesans İnşaat Zeytinburnu Seaport projesi 4 yıldır askıda. 2009 yılında İmar Kanunu’na aykırı olduğu ileri sürülerek durdurulan 1,5 milyar avroluk dev projenin dava süreci hala devam ediyor…

Zeytinburnu kentsel dönüşüm projesiyle yeni kimliğine kavuşuyor!

2 bin 295 adet riskli bina bulunan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm için ilk kazmanın vurulduğu 2009’dan bu yana çalışmalar devam ediyor. Prestijli projelerinde hızla çoğaldığı bölgede değişim rüzgarları esiyor…

Senart Fashion Mall projesi Zeytinburnu'nda yükseliyor! Toptan tekstil markaları tek çatı altında toplanacak!

Senart Fashion Mall, tekstil sektörünün toptancı markalarını tek çatı altında toplamak için start verdi. Senart Gayrimenkul imzası taşıyan proje Zeytinburnu'nda yükseliyor.

Zeytinburnu'nun kentsel dönüşüm başarısı taçlandırıldı! 'Yeni İmar Plan Notu' projesi ile ödül aldı!

Zeytinburnu, Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi'ndeki çalışmalar ile "Yeni İmar Plan Notu" projeleriyle "Altın Karınca 2022" ödüllerine layık görüldü.

Özak GYO Topkapı projesi başlıyor! Yeni proje! 

Özak GYO Topkapı projesi için müteahhit şirket seçildi. Özak GYO Topkapı projesini, geçtiğimiz günlerde Tekfen Holding'ten aldığı Zeytinburnu'ndaki arazide hayata geçirecek. Peki Özak GYO Topkapı projesini hangi firma inşa edecek? İşte ayrıntılar...

Zeytinburnu İETT Blokları'nda geri sayım başladı! Maliklerle anlaşma yapıldı!

BOSS4 Gayrimenkul, Zeytinburnu'nda inşa edeceği İETT Blokları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde maliklerle anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Zeytinburnu Telsiz projesi için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Telsiz projesinin ihalesini 3 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Zeytinburnu Locamahal 2021'de tamamlanacak!

Zeytinburnu Locamahal'de devam eden kentsel dönüşüm projesi ile ilgili sevindiren haber geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt dönüşümün 2021'de biteceğini dile getirdi.

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi'nde 281 konut dönüşecek!

TOKİ, Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde inşa edilecek 281 konut ve 97 adet dükkânlı kentsel dönüşüm projesi için ihale sürecini başlattı. Buna göre söz konusu mahallenin dönüşüm ihalesi 3 Mart 2021'de yapılacak. 

Zeytinburnu Beştelsiz'de 137.5 milyon TL'lik dönüşüm başlıyor!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Turgut Müteahhitlik ile 137 milyon 500 bin TL'ye imzalandı.

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi işte böyle olacak!

TOKİ’nin yapacağı Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hak sahiplerine tanıtıldı. ‪Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan projenin başlangıcı için hak sahiplerinin 3’te 2 çoğunluğu aranacak...

Zeytinburnu Beştelsiz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Beştelsiz projesi için düğmeye bastı.

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin inşaatı başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı. Projenin ihalesi 16 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Zeytinburnu Beştelsiz projesi için düğmeye bastı!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Beştelsiz projesi için düğmeye bastı.

zeytinburnu seaport projesi Haberi

zeytinburnu seaport projesi




Rönesans İnşaat, 2006 yılında ihale yoluyla aldığı Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki arazi üzerinde planladığı Seaport projesine aradan yıllar  geçmesine rağmen başlayamadı. 


1 milyon metrekarelik alanı denizde, 470 bin metrekarelik alanı karada olmak üzere toplam 1.47 milyon metrekare alan üzerinde yapılması planlanan projesinin ön izin şartlarını yerine getirilip izinler alınmıştı. Mimarlar Odası, planların İmar Kanunu’na aykırı olduğunu ileri sürerek Danıştay’a dava açmış ve Danıştay 6. dairesi imar planlarının yürütmesini 2009 başında durdurmuştu. 


Dava süreci devam ediyor

Açılan dava ile askıya kaldırılan proje aradan 4 yıl geçmesine rağmen hala beklemede. Rönesans İnşaat’tan aldığımız bilgiye göre hukuki süreç hala devam ediyor. Konuyla ilgili herhangi bir gelişme...