18 / 04 / 2024

zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak

zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak

TBMM'ye sunulan ve onay bekleyen yeni kanun tasarısı ile zeytinlik alanlarda yapılaşma yasağı kaldırılarak bu alanlarda tesis yapımı ve işletimine izin veriliyor. Peki, zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

Plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır?

İfraz işlemi ile, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılabiliyor. Peki, plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır? İşte ifraz şartları..

Bulutlar Madencilik İnşaat ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bulutlar Madencilik İnşaat ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Bulut, Abbas Dehghan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 17 Ekim 2014 tarihinde Şişli'de kuruldu.

İhlas Madencilik sermayesi ile ilgili bilgi verdi!

İhlas Madencilik A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Madencilik sermayesi yani fiyat ve miktar hareketleri ile ilgili bilgi yayınladı.

DE ER Madencilik Haritacılık Mühendislik Müşavirlik İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DE ER Madencilik Haritacılık Mühendislik Müşavirlik İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Erkan Yılmaz, Ömer Yılmaz tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Ekim'de kuruldu.

ERK Asfalt Makina Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ERK Asfalt Makina Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Recep Köstereli tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 3 Ekim'de Çatalca, Yassıören Yolu Üzeri Dikilitaş Mevkii'nde kuruldu.

Hazz Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hazz Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yahya Kemal Berber Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye ile 2 Ekim'de kuruldu.

Kalaycı Kum Madencilik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalaycı Kum Madencilik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Ali Kalaycı tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 30 Eylül'de Sultangazi, Cebeci Mahallesi'nde kuruldu.

Baranoğlu Yapı Mühendislik İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baranoğlu Yapı Mühendislik İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Ayhan tarafından Beykoz, Rüzgarlıbahçe Mahallesi'nde kuruldu.

Nazilli Belediye Başkanlığı'ndan satılık 20 tarla, konut, zeytinlik!

Nazilli Belediye Başkanlığı; 20 gayrimenkulü satışa çıkardı. Açık teklif usulü yapılacak ihale; 9 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Söz konusu gayrimenkuller zeytinlik, tarla ve konut olarak belirlendi.

Yazıcı Madencilik İnşaat Reklam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yazıcı Madencilik İnşaat Reklam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Dilek Yazıcı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 22 Eylül'de Ümraniye, Şerifali Mahallesi'nde kuruldu.

Simkur Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simkur Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Esra Dülger, Lodos Maden tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 26 Eylül'de Şişli, Esentepe Mahallesi, Harman Sokak'ta kuruldu.

DGS Yapı Malzemeleri ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DGS Yapı Malzemeleri ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Rüstem Seven tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 22 Eylül'de Ümraniye, Çamlık Mahallesi, Dinç Sokak'ta kuruldu.

Akel Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akel Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Abidin Tekbaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 23 Eylül'de Nisbetiye Mahallesi, Gazi Güçnar Sokak, Uygur İş Merkezi'nde kuruldu.

zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak Haberi

zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak

Zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

Son zamanlarda gündemde olan zeytinlik alanları, yürürlükte olan 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun ile korunuyor. Ancak, TBMM'ye sunulan yeni kanun tasarısı ile zeytinlik alanlarda yapılaşma yasağı kaldırılarak bu alanlarda tesis yapımı ve işletimine izin veriliyor.


Peki, henüz TBMM'de onay bekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” gereğince zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak? Zeytinlik alanlarda kamulaştırma nasıl yapılacak?


Tasarının 4. maddesine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izin alınmak suretiyle 25 dekarın altında kalan işletmelerin zeytinlik olarak kabul edilmemesi nedeniyle bu alanlarda zeytinyağı fabrikaları, tarımsal sanayi işletmeleri, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisleri yapılıp işletilebilmesi hedefleniyor....