25 / 04 / 2024

Zeytinliklere imar var mı

Zeytinliklere imar var mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan yeni kanun ile zeytinlik alanlarda yapılaşma sınırını kaldıran ve zeytinliklerin imara açılmasını öngören yasa teklifi TBMM'de görüşülüyor. İşte Zeytinliklerin imara açılmasında son durum..

Zeytinlikler imara açılacak mı?

3573 sayılı kanun ile zeytinlik alanlarına getirilen yapılaşma sınırları, TBMM'ye sunulan yeni yasa teklifi ile kaldırılıyor. Peki yeni yasa tasarısı ile zeytinlikler imara açılacak mı?

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

Yapı denetiminden geçmeyen binalara iskan veriliyor! İmar barışında sıkıntı var!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisler Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yapı denetiminden geçemeyen binaların imar barışından iskan aldığına dikkat çekti. İşte Nazmi Şahin'in o açıklamaları...

İmar barışının binanın sağlamlığıyla ilgisi var mı? Affedilen binadan müteahhitler sorumlu mu?

Depremin ağır bilançosunda imar aflarının da etkili olup olmadığı tartışılıyor. 2018'de uygulanan imar affındaki 9'uncu maddenin müteahhitleri sorumluluktan kurtarmadığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var! İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Nadir Ataman'dan İstinyePark çıkışı! İmar usulsüzlüğü mü var?

Doğuş Holding’in yüzde 42’lik hissesini Katar Holding’e 1 milyar dolara satmaya hazırlandığı İstinyePark’ta, özel plan ve imar değişiklikleri uygulanmıştı. Projeye çevre yapılanma koşullarının üzerinde özel emsal şartları tanındığını belirten CHP’li Ataman, konuya ilişkin bir önerge sundu.

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

Bursa Büyükşehir Meclisi'nin gündeminde imar var!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 1050 konutlarla ilgili olarak Bakanlık'ın hazırladığı projenin detayları anlatıldı.

Kartepe Belediyesi'nin gündeminde imar var!

Kartepe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında imar planları görüşüldü.

Antalya'da imar planı değiştirien araziye otel yapılacak iddiası!

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

Zeytinliklere imar var mı Haberi

Zeytinliklere imar var mı

Zeytinliklerin imara açılmasında son durum!

Zeytinliklerin imara açılması hakkında kanun tasarısı TBMM'de görüşülüyor. Bilindiği üzere zeytinlik alanlar yürürlükte olan mevcut 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun ile korunuyordu.


Ancak TBMM'ye sunulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile yürürlükteki yasanın 20. maddesinde değişiklik yapılması öngörülüyor. 


Mevcut yasanın 20. maddesi gereğince, 3. derece sit niteliğinde olan bu zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamıyor ve işletilemiyor. 


"Madde 20 - (Değişik: 28/2/1995-4086/5 md.)

Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede...