27 / 04 / 2024

Zigbee kaplosuz radyo

Zigbee kaplosuz radyo

Zigbee radyo teknolojisi yeni yapılar ve yenileme çalışmaları için duvarlara zarar vermeden kablosuz çözümler sunuyor. Zigbee, dünya genelinde 2.4 GHz ve frekans modifikasyonuna imkan sağlayan iletişim frekansına sahip .

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 20-23 Aralık’ta!

Merakla beklenen Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi İstanbul Fuar Merkezi’nde 20-23 Aralık tarihlerinde ST Endüstri Radyo’nun ve çok sayıda sektör derneklerinin desteğiyle gerçekleştirilecek. 

İş arayanlara müjde! 11 bin TL'ye başlatıyorlar

İş arayanlar dikkat! Türkiye Radyo Televizyon Kurumu yeni personel alacak. İşte gerekli şartlar...

Yurt dışından gelen elektronik eşyalarda bomba gelişme! Resmen açıklandı! Bandrol bedelleri...

Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, cep telefonu gibi görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için 2023'te tahsil edilecek bandrol bedelleri açıklandı. İşte ayrıntılar...

Bakan açıkladı! Herkesin beklediği TOGG ne zaman satışa çıkıyor?

Yüz Yüze 100 Gün etkinliği kapsamında Radyo Başakşehir’e açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, herkesin merakla beklediği TOGG’un satışa çıkacağı tarihi açıkladı…

Milli otomobil TOGG’un yollara çıkacağı tarih belli oldu! Bakan Varank açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Radyo Başakşehir’in sorularını yanıtladı. 2023 seçimlerinden TEKNOFEST’e birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Varank, TOGG’UN yollara çıkacağı tarihi de açıkladı. İşte detaylar…

TRT duyurdu! 29 farklı kadro için alımlar başlıyor! İşte güncel TRT personel alımı ilanı detayları

Türkiye Radyo Ve Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde istihdam edilmek üzere 29 farklı kadro için güncel iş ilanını duyurdu. İşte detaylar...

TRT açıkladı! KPSS şartı olmadan personel alıyor! İşte başvuru şartları ve tarihleri...

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) kendi bünyesinde çalışmak üzere KPSS şartı olmadan personele alımı yapacağını duyurdu. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi gelecek yıl açılacak!

Çamlıca Radyo ve TV Kulesi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin gelecek yıl açılacağını söyledi.

İstanbul Yenileniyor projesinin detayları belli oldu!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "İstanbul Yenileniyor" projesine ilişkin bilgiler verdi.

Ankara'nın siluetini bozan vericiler için yeni öneri!

Ankara'da çirkin bir görünüme neden olan radyo-televizyon vericiler Çamlıca Kulesi'ne benzer bir çözüm önerisi getirildi. Öneride vericilerin Cumhuriyet Kulesi'nde toplanması tavsiye edildi. 

KİPTAŞ İstanbul projelerinde son durum!

Bir radyo programına katılan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da devam eden projelerin son durumu hakkında bilgi verdi.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler kura tarihi belli oldu!

Katıldığı bir radyo programında hayata geçirdiği projeler hakkında açıklamalarda bulunan Ali Kurt, KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler, projesi için kura çekiminin 21 Haziran'da yapılacağını dile getirdi.

Adana Seyhan'da 27.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Adana Seyhan'da yer alan gayrimenkulü 27 milyon 167 bin 833 TL bedelle satışa çıkardı.

Zigbee kaplosuz radyo Haberi

Zigbee kaplosuz radyo

Zigbee radyo teknolojisi duvarlara zarar vermeden yaşam alanlarınızda kablosuz çözümler sunuyor. Aydınlatma panjur sistemleri ve teknik alarmların kontrolünü yapan Zigbee teknolojisinde, 2.4 GHz frekansında vericiler ve alıcılar kullanıyor. Cihazlar üzerinden çift yönlü iletişim kurabilme özelliği ile iletişim sürekliliği devam ettiriliyor. 


Zigbee sistem altyapısı kablosuz olduğu gibi kimi kablolu sistemlere geçit (gateway) cihazlarıyla entegre olabiliyor. İki yollu (bidirectional) yapısı sayesinde iletişim ağında herhangi bir kopukluk olduğunda bağlı olan diğer cihazlar üzerinden birden fazla iletişim yolu kurarak süreklilik ve güvenlik sağlıyor. Tek bir noktada 65 binden fazla adresleme sağlayarak bir çok cihazın bağlı kalmasına yardımcı oluyor. 


Zigbee teknolojisi yeni ve eski yapılara uygulanabiliyor. Eski yapılarda kablolama, kolaylıkla kablosuz iletişime uygun hale getirilebiliyor. Yeni yapılarda ise tamamen kablosuz ağ kullanılacağı gibi kablolu sistemlere de...