23 / 04 / 2024

Gurbetçi Türkler markalı konuta yöneliyor!

Gurbetçi Türkler markalı konuta yöneliyor!

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Akbalık, gurbetçi Türklerin emlak yatırımına hız verdiklerini anlattı.



Dövizin hızla yükselmesi gurbetçi Türkleri harekete geçirdi. Alım güçleri yükselen gurbetçi vatandaşlar yatırımlarını gayrimenkule yaptı. Markalı konut projelerinin yüzde 11’ini yabancı yatırımcılar satın aldı.

Tükiye Gazetesi'nden Cabir Turğut'un haberine göre, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Akbalık, özellikle Büyükyalı projesine, gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Yüzde 35 daha ucuz

Gurbetçilere göre ev fiyatlarının yüzde 35 daha ucuz olduğunu söyleyen Akbalık, “Satış ofislerimizi sıkça ziyaret ediyorlar. Sebebi ise fiyatsal açıdan alım güçlerinin yükselmesi. Önceden 1 milyon avro olan evin fiyatı, Türk Lirası’na çevirdiğimiz için şimdi 600 bin avroya düştü. Gurbetçilere ev fiyatları geçen yıla nazaran yüzde 35 daha ucuz geliyor” dedi.

Teslimler Eylül 2019'da

Büyükyalı inşaatında gelinen son noktayı paylaşan Akbalık, dairelerin 2019 yılının Eylül ayında teslim edileceğini açıkladı. Akbalık “İnşaat hız kesmeden devam ediyor. Sahada 2 bin 300 çalışanımız söz verdiğimiz gibi yaşamın 2019’da başlaması için canla başla çalışıyor. İş planlarımızda, takvimimizde hiçbir aksama yok. Dört etap olarak yola çıkmıştık. Halen satışta olan ilk 3 etabın tamamlanma oranı yüzde 80 ile yüzde 85 düzeyinde bulunuyor. Henüz satışa çıkmayan 4. Etapta ise oran yüzde 35. Tarihi binalarda yüzde 70 tamamlanma oranına ulaştık. İlk günden bu yana sadece konut ya da bir yaşam alanı değil, bir yaşam biçimi geliştirmek için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

''3. çeyrekte şampiyonuz''

Emlak Konut projeleri arasında yılın ilk 6 ayında 234,9 milyon lira ile ciro rekortmeni olduklarının altını çizen Akbalık,  “Geride bırakmak üzere olduğumuz 3. çeyrekte, ciromuz 300 milyon lira düzeyinde seyrediyor. 2018’in ilk 9 ayında ciromuz 534,9 milyon liraya ulaştı. Satışa çıktığımız 2016 yılından bu yana da ciromuz 1,4 milyar lira oldu. Toplamda 460 konut satıldı. Yeni sezona hızlı bir başlangıç yaptık. İnanıyoruz ki Büyükyalı 3. çeyrekte, bize bir şampiyonluk daha yaşatacak ve 2018’i de liderlikle tamamlayacağız” edi.


Geri Dön