25 / 04 / 2024

Gurbetçiler TOKİ'den ev alabilir mi?

Gurbetçiler TOKİ'den ev alabilir mi?

Dar gelirlinin konut ihtiyacını karşılayan ve 2017 yılının ilk 6 ayında 35 bin 172 konut inşa eden TOKİ yeni konutlar üretmeye devam ediyor. Peki gurbetçiler TOKİ'den ev sahibi olabilir mi?




Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yeni projeler üretmeye devam ediyor. 2017 yılının ilk 6 ayında 35 bin 172 konut inşa eden  TOKİ  gurbetçileri de ev sahibi yapıyor. 


Gurbetçiler TOKİ'den nasıl ev sahibi olabilir?


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan konut projelerinden gurbette olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da konut satın alabilir.


Konut sahibi olmak isteyen gurbetçiler TOKİ projelerinden nüfusa kayıtlı oldukları il için faydalanabilirler. Ayrıca Türkiye genelinde açık satış yöntemi ile satışa sunulan ve ikamet şartı aranmayan projelere de katılım hakkına sahipler.


2016 yılında 65 bin konut inşa eden TOKİ, 2017'de bu rekoru kırmayı hedefliyor. Silivri, Pendik ve Tuzla projeleri için çalışmalara başlayan TOKİ, Kayaşehir'de yer alan bin 892 konutun başvurularını 5 Eylül - 20 Eylül 2017 tarihleri arasında kabul edecek.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön