26 / 04 / 2024

Güvenli bölge için konut projeleri hazır!

Güvenli bölge için konut projeleri hazır!

Suriye’nin kuzeyine, güvenli bölge oluşturulduktan sonra Suriyeli mültecilerin barınması için yapılacak projeler hazır…



Türkiye'nin Fırat'ın doğusu için güvenli bölge kurulduktan sonra hayata geçireceği projeler hazır.   Ankara  tarafından, bir yol haritası hazırlandı. Terörden temizlenen bölgenin, imar faaliyetleri ile kalkındırılması planlanırken, sığınmacıların geri dönüşlerinin zorunlu olmadığı gönüllü olanların gideceği bildirildi.

Kurulacak güvenli bölgede 140 köy ve 10 ilçe olacak, köylerde 5 bin sığınmacı yaşarken, ilçelerde ise 30 bin sığınmacı yaşayacak. Güvenli bölgede 1 milyon kişinin yaşamını sürdürmesi ön görülüyor. 

"Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgeleri örnek teşkil ediyor"

Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı ile terörden temizlenen bölgelerde hayata geçirilen kalkındırma projeleri, El Bab'da yaşanan değişim, Fırat'ın doğusunda yapılacak güvenli için bir örnek teşkil ediyor.

El Bab'ın girişinde ise toplu konutlar yükseliyor

El Bab'ın girişinde Türkiye ile Katar’ın iş birliği sayesinde toplu konutlar inşa edilmişti. TRT Haber'in haberine göre, konutlar içerisinde okul, çarşı, cami, sağlık ocağı gibi tüm detayları düşünülerek yapıldı. Buradaki konulara benzer konutlar güvenli bölgede de kurularak, çadırda yaşamlarını sürdüren Suriyeliler bu konutlarda barınacak.

Benzer konutlar, Fırat'ın doğusunda kurulacak güvenli bölgeye de inşa edilecek.  Böylelikle halen çadırlarda yaşamak zorunda kalan Suriyeliler, kısa bir süre içinde bu konutları kullanmaya başlayacak. 

Güvenli bölgenin planları ortaya çıktı!
 


Geri Dön