26 / 04 / 2024

Güzelyurt Sosyal Konutları'ndaki 25 daire satıldı!

Güzelyurt Sosyal Konutları'ndaki 25 daire satıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güzelyurt Sosyal Konutları'nda yer alan 25 daire satıldı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Güzelyurt Sosyal Konutları K blokta 25 adet 3 oda 1 salon daire, açık artırma usulüyle satıldı, ihaleye  toplam 156 kişi başvurdu. 157 bin 500 lira muhammen bedeliyle satışa çıkan daireler, en düşük 180 bin TL’den, en yüksek 233 bin TL’den sahibini buldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, göçle birlikte artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları da toplu konuta çevirdi. Bu kapsamda Güzelyurt Sosyal Konutları’nı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun talebiyle karşılaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda açık artırma usulüyle satışa çıkartılan konutlar için ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, birbirleriyle yarışa girişti, bir daire için en az 3 kişinin talip olması açık artırmayı da iyice kızıştırdı.

2017 Aralık ayında gerçekleştirilen ihalede, 2’nci Etap Güzelyurt Sosyal Konutları’nda, E-4 blokta 59 adet 2 artı 1 daire için 260 kişi ihaleye katılmış, daireler 85 bin ila 140 bin Türk Lirası arasında satılmıştı.


Geri Dön