23 / 04 / 2024

Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’daki yalısı satışa çıktı! 

Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’daki yalısı satışa çıktı! 

Azerbaycanlı hayırsever işadamı Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’da yer alan yalısı satışa çıkarıldı. 17 milyon TL değer biçilen 300 senelik tarihi yapının pek çok alıcısının olduğu açıklandı.



İstanbul Boğazı'nın eşsiz güzelliği, tüm dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu yalılar kadar, İstanbul adalarında yer alan tarihi yapılar da yerli ve yabancıların da gözdesiydi. Takvim'de yer alan habere göre, satış fiyatlarıyla dudak uçuklatan yalılara son olarak Büyükada'da yer alan Hacı Zeynelabidin Tagiyev Yalısı eklendi. Birinci derecede tarihi eser olan tarihi yalının Osmanlı Dönemi'nde inşa edildiği daha sonra da Azerbaycanlı işadamı Hacı Zeynelabidin Tagiyev tarafından satın alındığı açıklandı. Şimdilerde torunları tarafından senenin belli aylarında kullanılan ve 17 milyon TL'ye satışa çıkartılan 2 bin 400 metrekarelik 300 senelik yalının, 5 odası ve 2 salonu mevcut. Tamamen ahşap yalının iskelesi ve arazisinde müştemilatı bulunuyor. Deniz manzaralı yalının sahibi olmak için pek çok kişinin sıraya girdiği belirtiliyor.

HAYIRSEVERLİĞİYLE ANILDI

Hacı Zeynelabidin Tagiyev, 1873 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de doğdu. Çocukluğu fakirlik içerisinde geçen Hacı Zeynelabidin Tagiyev, birikimleri ile aldığı topraktan petrol çıkmasıyla bir anda zenginleşti. Kız çocuklarının eğitimine büyük önem veren Tagiyev, Kafkasya'nın ilk ve tek kız okulunu yaptırdı. Öğrencilere burs vererek eğitim görmeleri için İngiltere, İtalya, Almanya ve Türkiye'ye yolladı. Bakü Ticaret Bankası'nı kurdu ve 1924'te yaşamını yitirdi.  

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!

Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!


Geri Dön