19 / 04 / 2024

Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!

Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!

Boğazın incileri olan milyonlarca lira değerindeki yalılar yeni sahiplerini bekliyor. İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 20 yalı satışta...



İstanbul Boğazı’nın incileri yalılar uzun süredir taliplerini bekliyor. Satıcılar ekonomik şartlardan dolayı satışların nerdeyse durma noktasına geldiğini söylediler.

 Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul'un gözbebeği yalılar uzun süredir yeni sahiplerini bekliyor. Bosforce Yönetici Ortağı Ulvi Özcan en son 2015 yılının sonunda yalı sattığını söyledi. Özcan, “İki tane büyük iş yaptım. 5 milyon 600 bin dolara ABD’li birine sattık. Yalı satışları durduğu için başka işlere ağırlık verdik. Geçtiğimiz bir yıl içinde ben iki yalı satıldığını duydum. Biri Paşalimanı'nda Kılıçlar Yalısı, diğeri de Kanlıca'da Mazhar Tan Yalısı. Satılık olduğunu da bildiğim yaklaşık 20 yalı var," diye konuştu.

Anadolu Hisarı bölgesinde faaliyet gösteren Ayıkcan Emlak’ın sahibi Yüksel Ayıkcan yalı satışlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "10 tane yalının 5 yıldır satılmadığını söyleyen Ayıkcan, “40'ın üzerinde yalı satmış biriyim. Piyasa durgun. Bir yalı sahibi 24 milyon dolara satmadığı yalısını 15 milyon dolara sattı. Fiyatlar yerlerde. 40 yıldır bu işi yapıyorum. Araplar alıyor diyorlar ama öyle bir yok. Hâlâ altyapı yok. Pislik olduğu gibi denize akıyor. Bunu da dile getirmek istiyorum.” 

Kendisinin en son 2015 yılında yalı sattığını söyleyen Ayıkcan, Anadolu Hisarı bölgesinde bu yılın Mayıs ayında 16 milyon dolara, Mart ayında da 22 milyon dolara bir yalı satıldığını belirtti.

Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!

Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Boğaz’da 600 tane yalı olduğunu ve her zaman 50-60 tanesinin satılık olduğunu belirtti. Kırmızıtaş, “Önceden yalı sahipleri satışları kendi çevreleri dışında çok fazla duyurmazlardı. Ancak bu durum son zamanlarda değişti. İstanbul Boğazı yalıları Erbilgin Yalısı’nın satılması ile çok fazla dikkat çekmeye başladı. Değişen günümüz şartları ile dünyaya açıldı.” diye konuştu.

Büyük gayrimenkullerin hiçbir zaman çabuk el değiştirmediğini belirten Kırmızıtaş, “Bu pek mümkün değil. Fiyatlar yüksek ve dolar üzerinden belirleniyor. Ama şartlar değişiyor. 50 milyon dolar bir kaç yıl önce 100 milyon TL yaparken şu anda 300 milyon TL yapıyor. Doğru fiyat yönetimi yapan mal sahipleri satabiliyor. Aslında her yalının bir alıcısı var. Ben her yıl iki üç tane satıyorum. Bunların bazılarını duyuruyoruz, bazılarını ise duyurmuyoruz.”  değerlendirmesini yaptı. 

100 MİLYON EUROLUK HEDİYE

Katar Emiri Şeyh Temim 2015 yılında Türkiye'nin en değerli yalısı olan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısını, 100 milyon euro ödeyerek satın almış ve ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri'ye hediye etmişti.

Şato görünümlü Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı şu an 550 milyon TL. Sultan II. Abdülhamit dönemi nazırlarından Müşir Zeki Paşa için yapılan yalının satış rakamı, dünyada zaman zaman satışa çıkarılan bazı adalardan bile pahalı.

Boğaz’da 62 yalı ve 27 yalı dairesi yeni sahiplerini bekliyor!

 

Boğaz'dan ev almak isteyenler dikkat!


Geri Dön