19 / 04 / 2024

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?



Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Aksi halde, haciz hakkı kalkıyor.


Alacaklı haczolunan mal taşınır ise hacizden bir sene ve taşınmaz ise nihayet iki sene içinde satılmasını isteyebiliyor. Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?


Hacizli taşınmazın satışı..

Hacizli taşınmazın satışı için; Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabiliyor. 


İcra ve İflas Kanununun 100 üncü maddenin son fıkrası mucibince hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.


Haczi muvakkat olan alacaklı satış talebinde bulunamaz ve hak­kında 106 ncı maddedeki müddetler cerayan etmez. Muvakkaten veya ihtiyaten haczedilen mallar ancak 113 üncü maddenin son fıkrasında yazılı hallerde satılabiliyor.


Bir malın satılması kanuni müddet içinde istenmez veya talep geri alınıpta bu müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkıyor.



7 soruda eve haciz!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön