20 / 04 / 2024

Hakkari Yüksekova TOKİ konutları sahiplerine bu yıl teslim edilecek!

Hakkari Yüksekova TOKİ konutları sahiplerine bu yıl teslim edilecek!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde TOKİ tarafından terör mağdurları için yapılan 3 bin 63 dairenin çoğunun bu yıl sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.



Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından terör mağdurları için yapılan 3 bin 63 daireden büyük bir kısmının bu yıl sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı'ndan Yılmaz Kazandıranoğlu ve Ulaş Güven'in haberine göre, Yüksekova'da terörislerin yol açtığı mağduriyetin giderilmesi için çalışmalara devam ediliyor. Saldırılar sebebiyle evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olanlar kişiler için  TOKİ  tarafından Esenyurt Mahallesi'nde inşa edilen konutların bitirilmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Doğal gaza uyumlu, park, çevre düzenlemeleri, cami,  taziye evi, okul ve iş yerleri ile modern standartlarda yapılan 3 bin 63 konutun fiziki durumu büyük ölçüde bitirildi.

Yüksekova değişiyor

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova'nın sürekli gelişen bir ilçe olduğunu belirtti. TOKİ tarafından yapılan 3 bin 63 konutun ilçenin şehirleşmesine büyük katkı sağlayacağını dile getirem Akbıyık, '3 bin 63 konut 5 etapta yapılıyor. Bu konutlar içerisinde iş yerinden camisine, okulundan taziye evine kadar birçok yapı bulunuyor. Birinci ve ikinci etapta yaklaşık bin 830 konut büyük oranda bitme aşamasında. Üçüncü etapta 291 konut ve 16 dükkan yüzde 55, dördüncü etapta 468 konut ile 20 dükkan yüzde 70, beşinci etapta ise 474 konuttun gerçekleşme oranı yüzde 45'ler seviyesindedir.' dedi

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İçişleri Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde ilçeye 700 konut yaptırdığını belirten Akbıyık, 'Bunların da gerçekleşme oranı şu an da yüzde 70. İnşallah bunların hepsi bittiğinde Yüksekova farklı bir çehreye kavuşacak.' şeklinde konuştu.

TOKİ Yüksekova Konutları'nın yüzde 50'si tamamlandı!

TOKİ Hakkari Yüksekova Evleri'nde sona doğru!


Geri Dön