25 / 04 / 2024

Halil Ersoy: Gayrimenkul uzun dönemde kar sağlıyor!

Halil Ersoy: Gayrimenkul uzun dönemde kar sağlıyor!

ATSO Meclis Üyesi ve Emlak Komisyon Başkanı Halil Ersoy gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere, “Gayrimenkul uzun dönemde büyük kar ettiriyor. Gayrimenkul alın” önerisinde bulundu



ATSO Meclis Üyesi ve Emlak Komisyon Başkanı Halil Ersoy gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere, “Gayrimenkul uzun dönemde büyük kar ettiriyor. Gayrimenkul alın” önerisinde bulundu


Antalya Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Meclis Üyesi ve Emlak Komisyon Başkanı Halil Ersoy, gayrimenkul sahibi olmanın insanı güvende hissettirdiğini belirterek, “Doğru bir şekilde yatırım yapmak ve paranızı katlayarak cebinizde tutmak istiyorsanız, doğru bir şekilde emlak yatırımı yapmanız gerekiyor. Yatırım yapmanın ilk amacı elinizdeki mal varlığını korumak ve kar elde etmek amacı ile değerlendirmektir. Döviz ve altına da yatırım yapanlar var ancak gayrimenkulün uzun dönemde ne kadar kâr yaptığı ortada” dedi.


Elinde parası olanların yatırım yapmasını öneren Halil Ersoy, “Konut, arsa, tarla ve ticari alan yatırımları doğru yatırımlardır. Yapıldığında kazandıran ve riski en düşük kar garantili yatırım olduğundan dolayı halkımızın en çok tercih ettiği yatırım türüdür. Bir işletmeci, ya da borsa yatırımcısı için pek mantıklı olmayabilir ancak uzun vadede en çok kazandıran yatırımlardır” diye konuştu. Başkan Ersoy, kısa dönemde konut yaptırmak isteyenlere de,“Bireyler doğal olarak şehir merkezlerinde arsa almalıdır Arsanın değer artışında ve satımında kolay olmasında imar durumu, arsanın şekli, konumu etkiler. Onun için alınacak arsaya binanın rahat oturmasına izin verecek kare ya da dikdörtgen olmasına önem verin. Ayrıca belediyeden arsanın imarı ve krokisini alarak tapuda ipotek durumuna bakın. Net alan üzerinden pazarlık yapın. Yüksek rakamlı ev almak yerine ev fiyatına arsa alarak kat karşılı vermek size 2 yıl gibi kısa zamanda arsa fiyatının 2 katında bir kazanç sağlar” önerisinde bulundu.


Yatırımın püf noktaları


Karlı bir yatırım olmasına rağmen gayrimenkul yatırımının da zarar ettirebildiğini ifade eden Ersoy şöyle devam etti:  “Gayrimenkul yatırımı yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Taşınmazlara yatırım yaparken gayrimenkulün türüne göre farklı noktaları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bunun için de yatırım öncesi dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin araştırma yapmak ve konu hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Gayrimenkul yatırımı için öncelikle ne alacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Konut mu, dükkan mı arsı mı alacaksınız? Eğer bir dükkana yatırım yapmak istiyorsanız dikkat etmenizi geren önemli bir nokta var. O da alacağınız dükkanın mutlaka yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bir konumda olmasına özen göstermelisiniz. Böyle bir noktada yer alan dükkan için yüksek kira bedeli talep edebilirsiniz. Öncelikle ikamet amacı ile mi yoksa yatırım amacı ile mi konut alınacak ona karar verilmeli, Konutun finansmanı ve nasıl alınacağı, alım fiyatı önemlidir. Yatırım amacı ile alınacaksa tamamlanmış konut veya temelden almak daha karlı olur. Yatırım amacı ile alım yapacaklara en büyük tavsiyem güvenilir bir inşaat firmasının temelinde iken konutta istenen rakamın yarısını ödeyin ve geri kalanını tapu teslimine diyerek anlaşma imzalayın.”


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön