18 / 04 / 2024

Halil İbrahim Oral: Ilgın'ı projelerle donattık!

Halil İbrahim Oral: Ilgın'ı projelerle donattık!

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, “Bir şehrin geleceğinin şekillenmesinde gerçekten hayallerine yürümesinde belediye başkanının bakış açısı çok önemli. Çünkü şehri belediye başkanı şekillendiriyor" dedi




Konya Hakimiyet gazetesine açıklamalarda bulanan Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, “Bir şehrin geleceğinin şekillenmesinde gerçekten hayallerine yürümesinde belediye başkanının bakış açısı çok önemli. Çünkü şehri belediye başkanı şekillendiriyor. Bir kişinin o şehir için büyük projeleri olabilir ama bunu yapacak olan kişi belediye başkanıdır. Eğer belediye başkanında takım ruhu, ekip ruhu varsa değişik platformlarda değişik organizasyonlarla şehrin geleceği için fikirlere açıksa o şehrin fiziki olarak kalkınıp gelişmesinde başkanın ufku çok önemlidir. Biz inşallah bunu yaptığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.


Yapılan hizmetlerin kendilerine enerji verdiğin belirten Oral, “Halkımız için attığımız her adım bizlere güven, güç ve cesaret kazandırıyor. Biz siyaseti siyaset için değil hizmet için yapıyoruz. Şehrimizdeki her yenilik bir sonraki değişimi getiriyor. Halkımız bize bu makama layık gördü biz de bunu en iyi hizmetleri yaparak karşılamaya çalışıyoruz. Şehrimizin etnik, sosyal ve kültürel yapısını çok iyi teşhis edip, tüm farklılıklarımızı zenginlik haline birçok değere sahip olan şehrimizi hak ettiği yerlere getirmek en büyük hedefimiz. Geleceğin sektörleri olan tarım, turizm, ticaret ve enerjide potansiyel zenginliklere sahibiz” şeklinde konuştu.


KÖYLER ASIL KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Büyükşehir yasası ile Ilgın ve köylerine büyük hizmetlerin geleceğini vurgulayan Oral, “Cumhuriyet tarihinde köyler gerçek kimliğini kavuşacak. Yani köyler bir muhtar seçerdi o muhtar kaymakamla ne kadar iyi ise köye o kadar hizmet giderdi. Ama bundan sonra böyle olmayacak büyükşehir yasası ile bütün köylere aynı hizmet gidecek. Bundan sonra yapacağımız hizmetleri büyükşehir ile birlikte çalışmaları yürüteceğimiz için gelecek dönem meclis üyesi arkadaşlarımızı genç bir ekip oluşturarak Ilgın için en iyi hizmetleri yapmak için çalışacaklar” dedi.


KAPLICA VE 620 YATAKLI TERMAL OTEL 

Ilgının kaplıca gibi çok önemli bir madene sahip olduğunu ifade eden Oral, “Kaplıcalar diyarı ılgınımızda turizme yönelik yatırımlardan biri olan su oyunları ve kapalı yüzme havuzunun hizmete açılması ile ılgının turizmine katkı sağlayacak projelerden birini hayata geçirdik” dedi.

Pankobirlik 620 yatak kapasiteli termal otel yapacağını söyleyen Oral, “Bu konuda ön görüşmeler yapıldı. Belediyeye ait 46 bin 500 m2 lik görsel olarak Ilgının en güzel manzaralı hamam dağından yer tahsisi yapıldı. Turizm bakanlığından yatırım izni alınıp proje ihalesi yapıldı. İçerisinde termal sağlık ünitelerin bulunduğu 5 adet toplantı ve konferans salonları ile Konya ilinin yanında Türkiye ve Dünya’ya hizmet edecek kalitede bir termal otel olacak” diye konuştu.


ÇEVRE YOLU ÜST GEÇİDİ TAMAMLANDI

Oral, “Ilgın’ın otogar çıkışına çevre yolu üst geçidi yapıldı. Bu üst geçit ile hem bölgedeki trafiği rahatlattık hem de şehre estetik bir görünüm kazandırdık. Bu yolda trafik kazaları çok oluyordu. Bunların yanında 400 kişilik yükseköğrenim kız-erkek öğrenci yurdu kazandırıldı. Yüz yataklı Ilgın Devlet Hastanesi ihale edilerek  TOKİ  tarafından yapımına başlandı. Ilgının geciken kamu yatırımları içerisinde Adalet Sarayı vardı ve bunu ilk sırada yaparak ilçemize hizmet vermeye başladı. Park bahçe düzenlemeleri yaparak ilçemizde okul ve camilerin büyük çoğunluğunda park ve bahçe düzenlemesi çalışmaların tamamladık. Şehir meydanı düzenlemesi çalışmaları yaparak Ilgını modern bir ilçe haline getirdik” şeklinde konuştu.

 

Konya Hakimiyet


Geri Dön