28 / 03 / 2024

Halk GYO'nun 2013 karı yüzde 162,5 oranında arttı!

Halk GYO'nun 2013 karı yüzde 162,5 oranında arttı!

Yapılan açıklamaya göre, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) 2013 yılı karı, geçen yıla göre yüzde 162,5 oranında artışla, 31,5 milyon lira olarak gerçekleşti...




Halk GYO'dan yapılan açıklamaya göre, şubat ayında gerçekleştirdiği başarılı halka arz sürecinin sonunda, halka açık bir şirket olarak geçirdiği 2013 yılını, karlılığını artırarak ve istikrarlı büyümesini sürdürerek tamamlayan Halk GYO, satışlarını geçen yıla göre yüzde 118 oranında arttırarak 58,5 milyon lira olarak gerçekleştirdi.


 2013 yıl sonu itibariyle 769 milyon lira özkaynak büyüklüğüne ulaşan şirket, aktif büyüklüğünü, 2012 yıl sonuna göre yüzde 31 artışla, 890 milyon lira,  dönem karını ise, 2012 yılına göre yüzde 162,5 oranında artışla 31,5 milyon liraya yükseltti. Şirketin gayrimenkul portföy büyüklüğü ise en son ekspertiz raporlarına göre, 1 milyar 165 milyon lirayı aştı.


Verilen bilgilere göre, şirketin amiral gemisi İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi için mimari tasarım firması ve proje yönetim firması seçim süreci tamamlandı. Halk GYO arsası üzerinde geliştirilecek projede 46 ve 34 katlı iki kule ve 8 katlı üç bina inşa edilecek. Proje ile yüksek kalitede inşa edilecek ofis kulelerinin, İstanbul’un dünya standartlarında ofis ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.


Halk GYO’nun portföyündeki en önemli varlıklardan biri olan ‘Dedeman Park Levent’ projesinin inşasına başladı. Halk GYO’nun turizm sektöründeki ilk yatırımı olmasıyla ayrı bir öneme sahip olan proje, mimarisi ve konumu itibariyle şehir otelciliğinin en güzel örneklerinden biri olarak iş hayatının en yoğun olduğu Mecidiyeköy - Maslak hattında yükselecek.


Şirketin, “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi” ile gelirini minimum 90,5 milyon lira olacak şekilde ihale ettiği, Bakırköy arsası üzerinde 254 konut ve 73 adet cadde mağazası planı dahilinde Kiler Holding iştiraklerinden Biskon Yapı Ortaklığı ile başlatılan "Referans Bakırköy" projesi de hızla ilerliyor.


2013 sonu itibariyle projede gayrimenkul satışları 117 milyon lira rakamına ulaştı. Şirketin İstanbul dışındaki ilk konut projesi olan “Panorama Plus” Eskişehir’de yükselmeye başladı. Kocaeli Şekerpınar’daki arsası üzerinde yükselecek banka operasyon merkezinin birinci kısmı için inşaat ruhsatını alan ve projenin inşasına başlayan Halk GYO, karlı ve yüksek gelir getirecek projelerinden biri için daha önemli bir süreci tamamladı. 


Portföyünü etkin ve karlı bir şekilde yönetme stratejisini benimseyen şirket,  2013’te, portföyündeki 22 binadan biri olan Karşıyaka binasının satışını, maliyet değerine göre, yaklaşık 9 milyon lira kar elde ederek gerçekleştirdi.  


AA


Geri Dön