24 / 04 / 2024

Halkalı Cami'nin inşaatı tam gaz devam!

Halkalı Cami'nin inşaatı tam gaz devam!

TOKİ tarafından İstanbul Küçükçekmece'de inşaatına devam edilen Halkalı Cami, yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda, toplamda 3 bin 205 kişilik kapasiteye sahip olacak.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilmekte olan Halkalı Cami konut alanlarının yoğun olduğu bölgede önemli bir ihtiyaca yanıt verecek. Klasik kubbe üslubuna göre tasarlanan Halkalı Cami tamamlandığında, toplamda 3 bini aşkın kişiye hizmet verecek. İnşa çalışmalarını inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi alan  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, bölgede yoğun bir yerleşim olduğunu ve Halkalı Cami ile vatandaşların bu yöndeki beklentilerinin karşılanmış olacağını söyledi. Halkalı Camisini 2016 yılının Nisan ayında projelendirdiklerini söyleyen Turan, “Camimizde klasik kubbe sistemi altında hanım mahfili ve yan mahfillerden bir çıkışlı, harimden de üç çıkışlı olmak üzere, beş giriş ve çıkış bulunuyor. Üst kısmındaki 16 metre çapındaki kubbe ve yan mahfilleri tonozla örtülecek şekilde tasarladık. Camimizde ibadet bölümünün yanı sıra kütüphane, imam odası, rezerv oda, çay ocağı, şadırvan ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı diğer alanlar bulunuyor” dedi.


Halkalı Camisinin tüm inşaat alanının 6 bin 980 metrekare, 2 bini açık alanda olmak üzere, toplamda 3 bin 205 kişilik kapasiteli olacağını belirten Turan, “Ziyaretçiler için düzenlenen merpen ve asansör bağlantılı otoparkın yanı sıra çeşitli sosyal donatılara yer verdiğimiz projemiz de, bin 500 metrekarelik avlu bölümünde süs havuzu yer alıyor. Halkalı Cami projesinin çevresinde, bölge sakinlerinin kullanımına dönük toplam 380 metrekarelik kütüphane, çayevi ve ticaret alanları da yer alıyor” açıklamasında bulundu.

Halkalı Camisinin yarı kapalı alanlarını oluşturan son cemaat mahalli ve revaklar yaklaşık 750 metrekarelik alanda 325 kişilik kapasiteye sahip olacak. Harim, hanım mahfili ile üst mahfili kapsayan caminin kapalı alanları ise 635 metrekarede 880 kişiyi barındırabilecek büyüklükte olacak.


TOKİ'DEN 10 BİN 260 SOSYAL DONATI ALANI

İdare olarak dar gelirli vatandaşları konut sahibi yaparken bir yandan da sosyal donatı alanları, kamuya yönelik uygulamalar geliştirdiklerini söyleyen Turan şunları kaydetti:“Kamu kuruluşları ile yapılan protokoller çerçevesinde 10 bin 260 sosyal donatının inşaatını tamamladık. Bunların içinde 266 hastane ve 563 ünün finansmanını İdare olarak yaptığımız 1.038 okul ve 19 üniversite yer alıyor. Ülkemizin 50 yıllık açığını kapatacak 71 bin 873 kapasiteli 189 adet yurt/pansiyon ve hizmet binalarımızın inşaatı ile 654 cami, 96 sağlık ocağı, 42 kütüphane, 992 spor salonu uygulamalarımız da devam ediyor. Milletimizin bize ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet etmeye devam edeceğiz.” 


TOKİ Haber 


Geri Dön