25 / 04 / 2024

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı için geri sayım başladı!

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı için geri sayım başladı!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için şantiye açılışı yapıldı. Açılışta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu.



Halkalı ile İstanbul  Havalimanı arasında yapılacak olan metro inşaatının şantiye açılışı gerçekleşti. Açılış,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun konuşmasıyla başladı.

Hattın Halkalı'nın ardından Küçükçekmece, Olimpiyat, Kayaşehir ve Arnavutköy'den geçerek İstanbul Havalimanı'na bağlandığını aktaran Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı bir metro hattından bahsediyoruz. 31,5 kilometre, uzun ve devasa bir proje kendi çapında. Tabii bu projeyi yalnız başına değerlendirmemek lazım. Projeye entegre olacak diğer metro hatlarımız var bizim. Yine İstanbul Havalimanı'ndan Gayrettepe'ye giden 37 kilometrelik metro hattımızda da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Gayrettepe-Kağıthane-Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk istasyonlarına devam ederek İstanbul Havalimanı'nımıza ulaşan metro hattı, yine devamında bu şantiyesinde bulunduğumuz metro hattı ile birlikte Marmaray'a bağlanıyor. Yine bu Halkalı- İstanbul havalimanı Hattı'yla birlikte bizim Olimpiyat Stadı'nda İkitelli-Kirazlı Metro Hattı'yla, yine çalışmalarını devraldığımız Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'nden geçen Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'yla Kayaşehir istasyonunda entegre oluyor."

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı için geri sayım başladı!

Ayrıca Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattı, sonrasında Kayaşehir'de bulunan Başakşehir Sakura Hastanesi'nde bulunan metroyla da entegre edilecek. Ardından Fenertepe-Vezneciler ve Kağıthane metrosuyla entegre olacak olan Halkalı-İstanbul metrosu 69 kilometre hatta sahip olacak. 

Bakan Karaismailoğlu yapılacak metronun tüm İstanbullular için önemli olduğunu belirterek, metro ile İstanbul'un hem doğu hem batı yakasının havalimanına kolay bir şekilde ulaşacağını aktardı. 

Gayrettepe-Havalimanı metrosu Mayıs 2021'de hizmete açılacak 

Çok ince detaylarla metro yapım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, Gayrettepe-Havalimanı metro inşaatının Mayıs 2021'de bitirileceğini açıkladı.  

 

İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı ne zaman açılacak?


Geri Dön