24 / 04 / 2024

Hamit Demir: Konut sektörü yoluna emin adımlarla devam ediyor!

Hamit Demir: Konut sektörü yoluna emin adımlarla devam ediyor!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir: "Konut sektörü yoluna emin adımlarla devam ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen konut satışlarında artış trendinin devam etmesi, ekonomik anlamda gelinen gelişmişlik seviyesinin bir göstergesidir" dedi.



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, ağustos ayı konut satış rakamlarına ilişkin, "Konut sektörü yoluna emin adımlarla devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.


Demir, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan "Ağustos ayı Konut Satış İstatistikleri"yle ilgili yazılı açıklama yaptı.


Konut sektörünün yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirten Demir, tüm olumsuzluklara rağmen konut satışlarında artış trendinin sürmesinin, ekonomik anlamda gelinen gelişmişlik seviyesinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.


Demir, ekonominin finansal araçlarında yaşanan hızlı yükseliş ve düşüşlerin, yatırımcıyı "güvenli liman" olarak gayrimenkule yönelttiğini aktararak, "Belirsizlik ortamında ne yapacağını bilemeyen yatırımcılar, artık yorulduklarına ve varlıklarını gayrimenkulde tutmaya başladıklarına işaret etti" ifadesini kullandı.


Tüketici güven endeksinin, konut satışlarına ilişkin geleceğe ışık tuttuğuna dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:


"Konut satışlarının artması sevindirici ama tüketici güven endeksindeki düşüşe de dikkat etmemiz gerek. Eylül ayında yüzde 6,1 düşüşle 58,52 puana gerileyen endeks, şimdiden tüketicinin içinde bulunduğu karamsar duruma işaret etmektedir. Bunun yanı sıra konut sektörüne yabancı ilgisi de devam ediyor. Yabancılara yönelik konut satışları ağustosta yıllık yüzde 15,2 artarak 2 bin 44'e ulaştı. Yabancılar artık Türkiye'nin her yerine yatırım yapıyor. Ülkemiz cennetten bir parça ve bunu gördüler."


Demir, en çok satış yapılan iller sıralamasında artık Sakarya ve Trabzon'un da görüldüğüne işaret ederek, "Sadece Ege ve Akdeniz değil Türkiye'nin her yeri yabancı yatırımcının radarında. İnanıyorum ki barış ortamına tekrar geri dönüldüğünde farklı farklı illerimizde de yatırım yapıldığına hep birlikte tanık olacağız" görüşünü de paylaştı.


Geri Dön