26 / 04 / 2024

konut sektörü 2015

konut sektörü 2015

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur ile röportaj gerçekleştirdi. Sur, 2015’teki belirsizliklere rağmen konut satışının rekor kırdığını belirtti.

2016 yılında konut fiyatları en az yüzde 4 artacak!

İnşaat sektörü güven endeksi kasım ayında yüzde 5 artarak 84,29 değerine yükseldi. Siparişlerin artması ve yeni istihdam, yukarı yönlü eğilimde etkili oldu. Konuta yeni yılda zam beklentisi de arttı.

Konut sektörü ne zaman canlanacak?

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, seçimle birlikte gelen istikrarın konut piyasasını ne yönde etkileyeceğini anlattı.

Hamit Demir: Konut sektörü yoluna emin adımlarla devam ediyor!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir: "Konut sektörü yoluna emin adımlarla devam ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen konut satışlarında artış trendinin devam etmesi, ekonomik anlamda gelinen gelişmişlik seviyesinin bir göstergesidir" dedi.

Konut sektöründeki patlama nedeniyle borçlanma yükseldi!

Kredi kartı sayısı 2014'in ilk yarısında 200 bin adet artarken, bu rakam 2015'in ilk 6 ayında 800 bin oldu. Konut sektöründeki patlama nedeniyle borçlanma oranlarını yükseltirken, vatandaş gelecek yıllarını da ipotek altına aldırmış durumda.

Haziran'da 2. el konut satışları yüzde 18,2 arttı!

Türkiye genelinde haziranda 110 bin 657 konut satıldı.Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,6, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,1 arttı.

Nisan’da konut satışları yüzde 13 geriledi!

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, İstanbullu müteahhittin yaptığı konutlar elinde kaldı. Çareyi birleşerek analiz yaptırmak ve stok fazlası yerleri değerli göstermekte bulan firmalara bu da merhem olmadı. Nisan’da satışlar yüzde 13 geriledi.

Türkiye'deki konut alıcılarının tercihleri neler?

Türkiye'nin emlak portalı hurriyetemlak.com, konut alıcısının tercihlerini açıkladı. Türkiye genelindeki konut arama verilerinden elde edilen bilgiler ışığında hazırlanan rapora göre; en çok yaşamak istediğimiz ev bir apartman dairesi.

3 yıl içinde konutta balon riski oluşabilir!

Son beş yıldaki reel fiyat artışı %100’ü geçmediğine göre daha bir konut balonundan söz edilemez. Ancak bu kadar yüksek reel getiriler oluşmaya devam ederse önümüzdeki üç yıllık sürede başta İstanbul'da balonlaşma noktasına gelebilir.

Mehmet Ergün Turan: Konutta talep patlaması var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ'nin konut üretim segmentinde, özellikle orta gelir seviyesine kadar olan segmentlerde “balon değil talep patlaması” olduğunu açıkladı.

Ergün Turan: Konutta balon yok!

TOKİ Turan, TOKİ'nin ürettiği konut segmentinde 'balon' değil talep patlaması olduğunu belirterek, "Özellikle belli segmentlerde, bizim uğraştığımız orta gelir seviyesine kadar olan segmentlerde, asla ve kata bir balon olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Konut alım projesi yatırımları arttırır!

Sektör temsilcileri alt ve orta gelir grubunun konut alımında bunun bir fırsat olduğu görüşündeyken, uygulamayla birlikte konut kredilerinin de 200 milyar TL sınırını aşması bekleniyor.

Hükümetin sektöre destek vereceğini açıklaması sevindirici!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yapmış olduğu açıklamaya ilişkin Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu'nun görüşü aşağıda görebilirsiniz. Selimoğlu 'Hükümetin sektöre destek vereceğini açıklaması sevindirici' dedi.

Fitch Ratings'ten konut sektörü değerlendirmesi!

Fitch küresel konut ve mortgage görünümünde iyileşme görüldüğünü belirtti. Fitch Ratings açıklamasında, mortgage piyasalarında durağan ya da pozitif görünüme karşın birçok ülkede ev sahipliği oranlarında düşüşün devam ettiği kaydedildi.

Konutta rakipler birbirini batırabilir!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni tüketici kanununda konut alıcısına getirilen vazgeçme hakkının bazı rakip müteahhitleri birbirine kepenk kapattıracak kadar sert rekabet noktasına getirebileceğine dikkat çekti.

Konut sektörünün yükselişi 2017'de devam edecek!

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, tüm olumsuz koşullara rağmen 2015 ve 2016 yıllarında ülke ekonomisine adete nefes aldıran konut sektörü yükselişini 2017'de sürdüreceğini söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Kocaeli Başiskele bölgesi konut sektöründe yoğun talep görüyor!

Konut sektörünün gözde ilçelerinden biri olan Başiskele son günlerde yoğun talep görüyor. Bu nedenle de inşaat firmaları gözlerini bu bölgeye çevirdi.

2015'te piyasa şampiyonu 'Konut Sektörü' / Tevfik Güngör

'Konuta talep giderek artıyor. Çünkü ekonominin mevcut şartlarında konut kazandırıyor...' Dünya gazetesinde Tevfik Güngör mahlasıyla yazan Prof.Dr.Güngör Uras, konut sektörünü masaya yatırdı...

Yamaç İnşaat gelecek dönem için konut sektörüne odaklandı!

İnşaat sektöründe anahtar teslim işler yapan Yamaç İnşaat, çalışmalarını beşer yıllık hedefler doğrultusunda sürdürüyor. Ziya Yamaç, gelecek dönem için konut sektörüne odaklandıklarını söyledi.

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

2016 yılında konut sektörü hareketlenecek!

Yeni yıla girerken konut sektörünü değerlendiren LEMA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Katırcı 2016 yılında yaşanması olası gelişmelerden bahsetti. Katırcı, "Kasım ayında Türkiye genelinde 106.008 konut satışı gerçekleşmiş durumda." dedi.

Emlak sektörü 2015'te ayağa kalkamadı!

Emlak sektörü 2015 yılında üst üste gelen ekonomik, güvenlik ve siyasi sorunlar sebebiyle bir hayli atak yapamadı. Siyasi istikrarın tekrardan yakalanması ile umutlanan emlak sektörüne en büyük darbeyi ise Rusya vurdu.

Erdinç Varlıbaş: 2030'a kadar konut sektöründe daralma beklemiyoruz!

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Varlıbaş: "Türkiye'de 17-18 milyon hanenin yarısı ruhsatsız evde yaşıyor. 2016'dan 2030'a kadar konut sektöründe bir daralma beklemiyoruz" dedi.

Rusya'nın sermayesi Londra’daki lüks konut sektörüne mi akıyor?

Rusya kaynaklı milyarlarca sterlin değerindeki "şüpheli" sermaye akışının özellikle Londra’daki lüks konut sektörü üzerinden aklandığı belirtiliyor. İngiltere’ye giren sermayenin yaklaşık yarısının sadece Rusya’dan geldiği söyleniyor.

konut sektörü 2015 Haberi

konut sektörü 2015

Türk gayrimenkul sektörü açısından 2015 yılı nasıl geçti? 2016 yılı için inşaat ve konut sektöründen beklentileriniz nelerdir?


Türk gayrimenkul sektörü açısından 2015 yılı; ülkede iki tane genel seçim yaşanması ve bunun getirdiği siyasi belirsizlik ve gerilimlere rağmen başarılı geçti diyebiliriz. Özellikle konut sektöründe belki de Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük satış rakamlarının yaşandığı bir yıl oldu. 2013-2014’ün rekor rakamlarının üzerinde bir rakamla yılı kapattık. Ocak - Kasım sonu itibariyle konut sektöründe, 1 milyon 150 bine yakın konut satıldı ki sene başında verdiğimiz demeçlerde yılsonu itibariyle 1milyon 200 bin satış rakamına ulaşırsak kimse şaşırmasın vurgusunu yapmıştık. Şuan yılsonu rakamlarına baktığımızda ise 1 milyon 250 bine gelen konut satışıyla karşı karşıya kalmamız oldukça memnun edici.


Bununla birlikte özellikle mütekabiliyet sonrasında yabancıya konut...