26 / 04 / 2024

Hasan Akgün: Deprem sorununu çözelim, İstanbul bizi alkışlasın!

Hasan Akgün: Deprem sorununu çözelim, İstanbul bizi alkışlasın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmak yerine kısır tartışmalarla zaman geçirdiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  İstanbul depremi sorununun çözümü için çağrıda bulundu. 



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı son oturumunda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul'un deprem sorununa yönelik çağrıda bulundu. Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre; İstanbul depremi için gerekli adımlarının atılmadığını söyleyen Akgün konuşmasında şu açıklamalara yer verdi: 

“Bugüne kadar konuşulanların hepsini geride bıraksak herkes kendi partisinin siyasetini yapsın yolunda yürüsün ama şuraya geldiğimiz zaman samimiyet duygusu içerisinde birbirimizi severek sayarak ve bu meclisi çok büyük çapta insan izliyor onlara güzel bir tablo sunsak desek ki; İstanbul’un en büyük sorunu depremdir, depreme karşı hazırlık onun devamında plan planlama onun devamında işsizlik trafik sorunu bunları samimi olarak gerekirse çalışma grupları kurarak çözmeye çalışsak ve o alkışları da bunlar için yapsak daha iyi olmaz mı? Biz İstanbul’un sorunlarını çözmek için halka gittik. Halk bize oy verdi 312 kişiyle halkın sorunlarını Büyükşehir Belediye Başkanıyla çözmek için görevlendirdik. İstanbul’un en büyük sorunu deprem karşımızdayken bizim birbirimizi alkışlamamızın gereği var mı? Büyükşehir Belediye Başkanı başkanlığında 39 belediye başkanı toplansak depremle ilgili sorun nedir? İlçelerimizi konuşsak. Bana sormanız lazım Kumburgaz’ın karşısında deprem olacak sahildeki 9 katlı 50 sene önce deniz kumuyla yapılan bloklar çökecek orada insanlar ölecek bizden bir ihtiyacınız var mı? Diye biliyor muyuz işte bunu diyebildiğimiz zaman İstanbul halkının meclisi olacağız. Biz birbirimizi alkışlamak yerine İstanbul halkı bizi alkışladığında İstanbul halkının meclisi olacağız. Gelin 2021 bütçesini milat kabul edelim. Gelin depremi, trafik sorununu, 39 ilçe belediye başkanımızın sıkıntılarını çözelim de İstanbul halkı bizleri alkışlasın.”
 

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!


Geri Dön