26 / 04 / 2024

Hasan Karabağ: Gecekondularınızı satmayın!

Hasan Karabağ: Gecekondularınızı satmayın!

Başkan Karabağ, "Nasıl sahildeki zengin insanların arsalarına gökdelen izni veriliyorsa benim gecekondudaki insanlarımın da arsalarının değer kazanması için imar değişikliği gerekiyor. Bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapılacak" dedi




Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, imar değişikliği ile ilgili değişikliğe gidilebileceğinin sinyalini verdi. "Bu dönemi unutulmaz bir dönem olarak geçirmek istiyorsak bu mevcut imar planlarını değiştirmemiz gerekiyor" diyen Başkan Karabağ, "Nasıl sahildeki zengin insanların arsalarına gökdelen izni veriliyorsa benim gecekondudaki insanlarımın da arsalarının değer kazanması için imar değişikliği gerekiyor. Bunun bu dönem sonuna kadar gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapılacak" dedi. Postacılar Mahallesi'ndeki BAYGEM'in konferans salonunda öğrenci velileri ile yaptıkları projeleri anlatan Başkan Karabağ, yaklaşık altı yıldır BAYGEM'in başarılı faaliyetlerin altına imza attığını söyledi ve merkezi önümüzdeki süreçte daha da büyüteceklerini ifade etti.


Daha yüksek inşaat izni

Daha önce açıkladığı gecekondu imar revizyon planıyla ilgili de vatandaşları bilgilendiren Başkan Hasan Karabağ, "Gümüşpala, Çay, Yamanlar, Onur, Nafiz Gürman, Emek, Adalet ve Manavkuyu Mahallesi'nin bir bölümünde ilk etapta bir çalışma yapıp küçük parselleri birleştirip daha yüksek inşaat izni veren bir çalışma yapıyoruz. Yıllardır beklediğimiz şey budur. İki-üç-dört katlı kaçak yapınız var. Bu haliyle buraya hangi müteahhit girecek? O müteahhit girmediği mevcut imar planları çatıştığı için ben size park yapamıyorum. Üstünde gecekondunuz var. Ben size yol açamıyorum, sizin çocuklarınıza düzgün oyun alanı yapamıyorum. Sebebi de bu plan çalışmadığı içindir. Değişikliğin bu dönem sonuna kadar gerçekleşmesi için çalışacağım. Siz de gecekonduları satmayın. İmar planlarının değiştirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak, tüm imkanlar seferber edilecek" açıklamasını yaptı.


Yeni Asır


Geri Dön