19 / 04 / 2024

Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı tamamlandı!

Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay bölgesi için projelendirilen 329 araçlık Pazaryeri Katlı Otoparkı tamamlandı; son rötuşlar yapılıyor.





İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay bölgesindeki otopark ihtiyacının karşılanması amacıyla projelendirdiği 2 otoparktan biri olan 329 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı’nın yapım çalışmalarını tamamladı. Son rötuşların yapıldığı ve toplam 4.7 milyon maliyet ile yaşama geçirilen otopark, önümüzdeki haftalarda düzenlenecek tören ile hizmete alınacak. 


Büyükşehir’den otopark atağı 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki ihtiyaca cevap vermek için değişik bölgelerde katlı otopark projeleri oluşturarak yaşama geçiriyor. Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Gaziemir Semt Garajını hizmete alan ve Alsancak Hocazade Camii karşısındaki alana tam otomatik otopark inşa etmeye başlayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı’nı da yaşama geçirerek vatandaşların hizmetine sunmak için gün sayıyor. Hatay Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde oluşturulan Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, 3 bin 220 metrekarelik alanda inşa edildi. 3 katlı olarak projelendirilen otopark, toplam 329 araç kapasitesinde. Eğimli bir arazi üzerinde oluşturulan otopark, yol kotuna göre dizayn edildi ve en üstündeki alan pazaryeri olarak kullanılacak. 


Yeni otoparklar yolda

Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki ikinci otoparkı da Hatay 100 Sokak’a yapabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Modern binaları ve çevre düzenlemeleri ile bu otoparkların, yapıldıkları bölgeye de hareket getirmeleri bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köprü Mahallesi Misaki Milli İlköğretim Okulu yanındaki 8 parselde toplam 3351 metrekarelik alanda da yine katlı otopark yapacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ile Alaybey, Evka 3, Ulukent ve Üçkuyular katlı otoparkları için çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön