25 / 04 / 2024

Hazine arazisinde konutu olana uyarı!

Hazine arazisinde konutu olana uyarı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki hazine arazilerinde oturan vatandaşların tapu sorununun giderilmesi için tanınan sürenin Mayıs 2015'te sona ereceğini hatırlatarak uyarılarda bulundu...



Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm yapılacak hazine arazilerinde oturan vatandaşları, tapu sorununun giderilmesi konusunda uyardı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki hazine arazilerinde oturan vatandaşların tapu sorununun giderilmesi için tanınan sürenin Mayıs 2015'te sona ereceğini hatırlatarak uyarılarda bulundu. 


Aslan, "İmar affından faydalanarak tapu tahsis belgesini almış, her türlü altyapı hizmeti sağlanmış, emlak vergisini her yıl düzenli ödemiş bu vatandaşlarımızın durumu adeta oldu bittiye getirilmek isteniyor. Kanun değişikliği şart" dedi. 


İKİ TÜRLÜ ZARAR 


Sadece izmir'de nüfusun dörtte biri gibi büyük bir oranın hazine ya da belediye arazilerinde tapusuz yaşadığını ve mevcut tarihe kadar tapularını alamamaları halinde emrivaki ile karşı karşıya kalacaklarını dile getiren Aslan, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekse başta Büyükşehir olmak üzere ilgili belediyelerin bu sorunu görmezden geldiğini söyledi. Vatandaşın mağduriyetini önlemeye yönelik çalışmalar yapması gerektiğini belirten Aslan, "Biz bu konuda üzerimize düşen uyarı görevini yapıyoruz. Her konuda olduğu gibi yine önemli bir öngörüde bulunuyoruz. Vatandaşlar konunun takipçisi olmalı ama asıl mevcut kanunda acilen değişiklik yapılmalı ve bu hakların belirlenmesine yönelik bir madde eklenmelidir" dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön